Τι τρέχει;

Δείτε τα τελευταία νέα και τις εκδηλώσεις που τρέχουν στα Ιωάννινα!

Ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού, Δευτέρα 28 Αυγούστου

23 - 08 - 2023

Ο «Ύμνος εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού, Δευτέρα 28 Αυγούστου

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων παρουσιάζουν τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Μέσα από το μονόλογο ξαναζωντανεύουν οι εικόνες, οι ιδέες και τα αισθήματα του Διονυσίου Σολωμού, όταν κατέγραφε τον «Ύμνο στην Ελευθερία».

Ο μεγάλος ποιητής ταυτίζει την Ελλάδα με το πνεύμα της Ελευθερίας, της πιο σημαντικής λέξης, που δημιούργησε ο ελληνικός πολιτισμός ως αναγκαίο τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων.

Η Ελλάδα, αυτή για τον Σολωμό, δεν είναι μόνο το γεωγραφικό σώμα της πατρίδας αλλά κυρίως το πνεύμα της Ελευθερίας, που μίλησε για πρώτη φορά στον παγκόσμιο πολιτισμό για τις πανανθρώπινες αξίες της χαράς, της ευημερίας, της αγάπης, του Καλού και της Αλήθειας καθιστώντας τες υπέρτατες αξίες για τη ζωή.

Μέσα σ’ αυτό το γενεσιουργό πνεύμα της Ελευθερίας δημιουργήθηκαν οι Τέχνες και οι Επιστήμες, η Δημοκρατία και ο Αθλητισμός δίδοντας στην ανθρώπινη ύπαρξη το νόημα και το σκοπό της.

Αυτήν την Ελευθερία γνωρίζει και βλέπει μπροστά του ο Σολωμός βγαλμένη από τα κόκαλα των πρώτων γεννητόρων της, που είναι ιερά γιατί την υπηρέτησαν ανιδιοτελώς με Αρετή και Τόλμη για το καλό όλης της ανθρωπότητας.

Γράφοντας τον «Ύμνο» με 632 στίχους, σε ηλικία 25 ετών, κατέγραψε τα αλλεπάλληλα αισθήματά του, που μας μεταφέρουν ολοζώντανα την ατμόσφαιρα του μεγαλείου αλλά και του τιμήματος της Επανάστασης του ΄21 κορυφώνοντας στο τέλος με το να ορίζει την Ελευθερία ως αποκλειστικό συνώνυμο της Ομόνοιας και της Ευφυΐας απέναντι στην διχόνοια, που είναι ο εγωισμός της ιδιοτέλειας και της τυφλότητας της άγνοιας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει η Ηωάννα Σπανού

Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης

Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Επιλογές τραγουδιών: Ηωάννα Σπανού

Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου

Photo Άγαλμα Ελευθερίας: Έργο του γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Διαβάστε περισσότερα →
Η οπτικοακουστική μουσική παράσταση «Theodore Live» στις 25 Αυγούστου

23 - 08 - 2023

Η οπτικοακουστική μουσική παράσταση «Theodore Live» στις 25 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023(ώρα 21:00) την οπτικοακουστική μουσική παράσταση του μουσικοσυνθέτη και performer Theodore με τίτλο “Theodore Live”, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Ο Theodore μεταμορφώνει το χώρο σε ένα διαστημόπλοιο ταξιδεύοντας το κοινό νοητά σε ένα φανταστικό νέο σύμπαν, συνοδευόμενο από τα αρμονικά διαστημικά ηχοτοπία του τελευταίου concept album του The Voyage.

Με τη συνοδεία εντυπωσιακού video art και ενός εκρηκτικού light show, ο Theodore θα παρουσιάσει κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό πεδίο, από το κλασικό στο post-rock μέχρι αιθέριες μελωδίες και ψυχεδελικούς ήχους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

 ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr            

Διαβάστε περισσότερα →
7th Castle Rock Festival-4, 5, 6 Σεπτεμβρίου

16 - 08 - 2023

7th Castle Rock Festival-4, 5, 6 Σεπτεμβρίου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2023 το 7o Castle Rock Festival. Για φέτος, guest star είναι ο Dino Jelusick, που θα εμφανιστεί με το συγκρότημά του, στις 6 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ.

 Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

 

Αναλυτικά:

4/9

Από τις 21:00

Κινητή μουσική σκηνή (Διασχίζει τις οδούς Δωδώνης και Αβέρωφ):  Joana Rock band

Rockarolla (Μουσική βαρκαρόλα): Lioneye.

Πάρκο στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Δ. Φιλοσόφου:

Krotalarta

Rock n Vox

Επίσημη έναρξη του φεστιβάλ με πάνω από 60 μουσικής επί σκηνής

Cherry Ties

Elephant

 

5/9

ΜουσείοΑργυροτεχνίας

20:45

Προβολή του ντοκιμαντέρ «By the lake». Μια παραγωγή του TYPOS-I.GR σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαντίκου και αρχισυνταξία Βαρβάρας Αγγέλη.

Η ροκ σκηνή των 80s και 90s live

Συμμετέχουν (με τη σειρά που εμφανίζονται στο «By the lake»:

Βαγγέλης Αγγέλης, Deans, Gold Fingers, Χρ. Παρλαπάς, Spider Kickers, Fuzzy Nerds

80’s - 90’s PARTY (Disco TAIGA): DJ set: Philippos Raptis. Guest: DJ Kostis

 

IOANNINA ROCK CITY

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

17:30

Classic - Hard Rock Scene:

Into the Arena

Red Dice

JPG Edouarth

Bloodvault

Delusion

Felony Case

 

 

6/9, ΜουσείοΑργυροτεχνίας

19:30

One step from the edge

Emerald

Neperia

George Gakis & The Troublemakers (πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου δίσκου «Parallel Dimensions»

SPECIAL GUEST: JELUSICK

 

IOANNINA ROCK CITY

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

17:30

Alternative Scene:

Tempted

Casting Mules

Coins and Balloons

Mozes Remax

Petros Fuzzhead (Full band)

Spellbound

Ask Tomorrow

 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

Μεγάλος Χορηγός:

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με την ευγενική Χορηγία:

ΟΛΥΜΠΙΟΝ Κέντρο Θεραπείας και Αποκατάστασης, Disco Taiga, Viozois.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Επίσης, ευχαριστούμε τα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Ioannina Rock City για την αφιλοκερδή τους συμμετοχή και όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς που αφιλοκερδώς στηρίζουν το Castle Rock Festival.

Ο Dino Jelusick (Dino Jelusić), γεννημένος στις 4 Ιουνίου 1992, είναι Κροάτης ροκ τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός. Ήταν ο ιδρυτής, ο κύριος τραγουδοποιός και ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Animal Drive, το οποίο δημιουργήθηκε το 2012 και διαλύθηκε το 2020. O Jelusick έγινε μόνιμο μέλος του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Trans-Siberian Orchestra από το 2016. Συνεργάστηκε επίσης με τους Gus G., Mike Mangini, George Lynch, Will Hunt, Jeff Scott Soto, Joel Hoekstra, Steve Smyth, Jon Oliva, Kip Winger, John Macaluso, Deen Castronovo, Phil Demmel, Mike Portnoy, Henrik Linder , Justin Johnson, Tony Franklin, Kyle Hughes, Virgil Donati, Kiko Loureiro, Jordan Rudess, David Coverdale, Tommy Aldridge, Reb Beach, Michele Luppi και άλλoυς.

https://jelusick.com/bio/

Διαβάστε περισσότερα →
Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κώστα Μηνά- 17 με 31 Αυγούστου

16 - 08 - 2023

Έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κώστα Μηνά- 17 με 31 Αυγούστου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει από την Πέμπτη 17 Αυγούστου έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κώστα Μηνά.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 18:00 έως 22:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης.

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης θα γίνει την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 20:00.

Για τον καλλιτέχνη και το έργο του θα μιλήσει η Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης και η Αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου. Θα ακολουθήσει μια σύντομη μουσική εκδήλωση με την σοπράνο Ελεάνα Βάσιου και την πιανίστρια Γεωργία Αναστάση σε ένα πρόγραμμα με άριες από γνωστές όπερες.

 

Ο Κώστας Μηνάς γεννήθηκε στη νότια Κέρκυρα (Νεοχωράκι Αργυράδων). Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τους Δημήτρη Μυταρά, Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο.

Σπούδασε επίσης αγιογραφία στην Αθωνιάδα Σχολή.

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε τρεις δυαδικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έχει διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας. 

Διαβάστε περισσότερα →
Ο θεατρικός μονόλογος «Γέρμα- el cuerpo muerto», Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 21:00

16 - 08 - 2023

Ο θεατρικός μονόλογος «Γέρμα- el cuerpo muerto», Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 21:00

Παρακολουθήστε τον θεατρικό μονόλογο «Γέρμα- el cuerpo muerto», την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

H Γέρμα, μια νεαρή γυναίκα της ισπανικής υπαίθρου που είναι εγκλωβισμένη σε έναν ανεπιθύμητο γάμο και στις ηθικές αξίες της αγροτικής κοινωνίας, οδηγείται στη δολοφονία του άνδρα της. Με αυτόν τον αυτοκαταστροφικό τρόπο προσπαθεί να δραπετεύσει από την κοινωνική καταπίεση.

H παράσταση, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», σε συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, είναι βασισμένη στη Γέρμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή για μια ηθοποιό και έναν μουσικό.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Γέρµα: η στέρφα, η άκαρπη, η στείρα, η έρηµη.

 

Η λέξη «yermo», επίθετο της ισπανικής γλώσσας, προέρχεται από το λατινικό «eremus» που δεν είναι άλλο από το ελληνικό «έρηµος» που ενίοτε προφέρεται «έρµος» ή «γέρµος».

Η Γέρµα είναι µια νεαρή γυναίκα της ισπανικής υπαίθρου που παρά τις επίµονες προσπάθειες αδυνατεί να κάνει παιδί. Εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που δεν επέλεξε και στις ηθικές αξίες της αγροτικής κοινωνίας, η µητρότητα γίνεται εμμονή οδηγώντας τη στον φόνο του άντρα της.

Με αυτό το βίαιο, αυτοκαταστροφικό στην πραγματικότητα, ξέσπασμα η ηρωίδα δραπετεύει από την κοινωνική καταπίεση και διακηρύσσει την επιθυμία της για µια ζωή χωρίς συμβατικές και ψυχοφθόρες σχέσεις.

Το έργο, που μαζί µε τον Ματωµένο Γάµο και Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλµπα καταρτίζουν την τριλογία της ισπανικής υπαίθρου του Φ. Γκ. Λόρκα, αν και γραμμένο το 1934, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο στην ουσία της προβληματικής του, αφού ακόμη και σήμερα η γυναικεία τεκνοποιία, ειδικά στη χώρα µας, παραμένει σοβαρή κοινωνική αγκύλωση αποτελώντας σημείο στιγματισμού και καταπίεσης.

Η συγκεκριμένη διασκευή του έργου για µια ηθοποιό εστιάζει στις μεταβάσεις της ηρωίδας που ως σώμα τραγωδίας προχωρά ως την αυτοκαταστροφική κορύφωση φωτίζοντας διαχρονικά τον / την άνθρωπο που αποκλείεται από την ελευθερία, τη ζωή, τον έρωτα.

 

Η παράσταση έκανε πρεµιέρα το καλοκαίρι στο 2ο Φεστιβάλ Κρήτης και στη συνέχεια ακολούθησε περιοδεία σηµειώνοντας τεράστια επιτυχία.

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία / Σχεδιασμός φωτισμών: Θωµαΐς Τριανταφυλλίδου

Δραµατουργική επεξεργασία - Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης

Ερµηνεία: Ιφιγένεια Καραµήτρου

Σύνθεση / Μουσικός επί σκηνής: Λίνα Ζάχαρη

Οργάνωση παραγωγής: Arte Libera

Διαβάστε περισσότερα →
Προβολή της ταινίας «Δικαίωμα στην Ευτυχία»- Πέμπτη 17 Αυγούστου, στις 21:00

16 - 08 - 2023

Προβολή της ταινίας «Δικαίωμα στην Ευτυχία»- Πέμπτη 17 Αυγούστου, στις 21:00

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Πέμπτη πάμε σινεμά», παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία «Δικαίωμα στην Ευτυχία» (Il diritto alla felicita) σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Ρόσι Μάσιμι.

Πρωταγωνιστούν: Ρέμο Τζιρόνε, Ντιντιέ Λορένζ Τσούμπου, έτος παραγωγής 2021, διάρκεια 81’.

Ο Λίμπερο είναι πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Ο Εσιέν είναι ένας πιτσιρίκος μετανάστης, που ζει στην Ιταλία εδώ και κάποια χρόνια. Η φιλία τους  βασίζεται στα βιβλία που δανείζεται ο Εσιέν από τον Λίμπερο και το δέσιμό τους εντείνεται παράλληλα με τις ιστορίες των βιβλίων. Ο Εσιέν γνωρίζει το δυτικό τρόπο ζωής μέσα από τα μυθιστορήματα και ο Λίμπερο προσπαθεί να του δείξει ένα δρόμο προς την προσωπική ελευθερία. 

Διαβάστε περισσότερα →
Προβολή της ταινίας «Piano, piano»-Πέμπτη 3 Αυγούστου

03 - 08 - 2023

Προβολή της ταινίας «Piano, piano»-Πέμπτη 3 Αυγούστου

    Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Πέμπτη πάμε σινεμά», παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ιταλικό Κινηματογράφο, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».

   Την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία «Piano, piano» σε σκηνοθεσία Νικόλα Προζατόρε.

Πρωταγωνιστούν οι: Ντομινίκ Ντοναρούμα, Τζουζέπε Πιρότσι, Αντόνια Τρούπο. Έτος παραγωγής: 2022. Διάρκεια 119΄.  

   Νάπολι, 1987. Η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου κερδίζει το πρωτάθλημα και η πόλη ζει σε μια εκστατική ευφορία. Οι κάτοικοι ενός προαστίου ζουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή τους πριν κάποιες πολεοδομικές αλλαγές εξαφανίσουν για πάντα τον μικρόκοσμό τους. Η Άννα είναι 13 χρονών και βιάζεται να ενηλικιωθεί. Επιπλέον επιβαρύνεται με τις όλες τις προσδοκίες της μητέρας της για μια ζωή, που εκείνη δεν έζησε ποτέ. Η συνάντηση με τον συνομήλικο της, Πεπίνο, και τον Μαριούολο θα την φέρουν στα όρια αυτού του μικρόκοσμου αλλά και της λεπτής γραμμής, που διαχωρίζει την παιδική ηλικία από το μέλλον.   

Διαβάστε περισσότερα →
Έκθεση ζωγραφικής Κώστα Μηνά 17-31 Αυγούστου

03 - 08 - 2023

Έκθεση ζωγραφικής Κώστα Μηνά 17-31 Αυγούστου

   Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει από την Παρασκευή 17 Αυγούστου έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», έκθεση ζωγραφικής με έργα του Κώστα Μηνά.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 18:00 έως 22:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης.

   Ο Κώστας Μηνάς γεννήθηκε στη νότια Κέρκυρα (Νεοχωράκι Αργυράδων). Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ με δασκάλους τους Δημήτρη Μυταρά, Ζαχαρία Αρβανίτη, Άγγελο Αντωνόπουλο.

Σπούδασε επίσης αγιογραφία στην Αθωνιάδα Σχολή.

Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε τρεις δυαδικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Έχει διδάξει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας.

Διαβάστε περισσότερα →
Βραδιές ελληνικής λαϊκής μουσικής-31 Ιουλίου έως 5 Σεπτεμβρίου

06 - 07 - 2023

Βραδιές ελληνικής λαϊκής μουσικής-31 Ιουλίου έως 5 Σεπτεμβρίου

Βραδιές ελληνικής λαϊκής μουσικής διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και κοινότητες του Δήμου μας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα →
Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ»-«Στον καθρέφτη τ’ ουρανού»

06 - 07 - 2023

Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ»-«Στον καθρέφτη τ’ ουρανού»

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό  Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ΠΙΟΠ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας , μια βραδιά με το Βασίλη Γισδάκη και τους συνεργάτες του σε ένα πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και ποιητών.

Διαβάστε περισσότερα →
«Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ

27 - 06 - 2023

«Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ

Το «Τέλος της μικρής μας πόλης», θα παρουσιάσει το  ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Τετάρτη 19 Ιουλίου, 21:30 στο υπαίθριο θέατρο της Ε.Η.Μ, σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση. Πρόκειται για μία από τις σπουδαιότερες συλλογές διηγημάτων της νέας ελληνικής πεζογραφίας. Ο Γιαννιώτης λογοτέχνης, Δημήτρης Χατζής, σ’ αυτήν αποτυπώνει τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τον Εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε. Η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται για ακόμη μια φορά και να ζούμε ξανά «το τέλος της μικρής μας πόλης». Πόσο διαφορετικό και πόσο ίδιο; Στο διήγημα «Ο τάφος» αποτυπώνεται μια νέα κατάσταση πραγμάτων που καλώς ή κακώς αφήνει πίσω αυτούς που την οραματίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα →
Plásmata ΙΙ: Ioannina-Δράσεις από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023

27 - 06 - 2023

Plásmata ΙΙ: Ioannina-Δράσεις από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023

Ανθρώπινα, παράξενα, ψηφιακά, μεταφυσικά.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καθημερινά: 18:00-00:00, Σάββατο & Κυριακή: 13:00-00:00

Mε ελεύθερη είσοδο

Διαβάστε περισσότερα →
Αφιέρωμα των «DEANS» στο album «The dark side of the moon»

27 - 06 - 2023

Αφιέρωμα των «DEANS» στο album «The dark side of the moon»

Ένα από τα μακροβιότερα συγκροτήματα των Ιωαννίνων, οι «DEANS» παρουσιάζουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 και ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας ΠΙΟΠ, ένα αφιέρωμα στο ιστορικό album των Pink Floyd «The dark side of the moon» εμπλουτισμένο και από κομμάτια σταθμούς του κορυφαίου βρετανικού συγκροτήματος.

Διαβάστε περισσότερα →
Plásmata ΙΙ: Ioannina-Ανθρώπινα, παράξενα, ψηφιακά, μεταφυσικά, με ελεύθερη είσοδο

22 - 06 - 2023

Plásmata ΙΙ: Ioannina-Ανθρώπινα, παράξενα, ψηφιακά, μεταφυσικά, με ελεύθερη είσοδο

Δράσεις έως 24 Ιουνίου 2023-18:00-00:00

Τα Plásmata II: Ioanninaβρίσκονται ήδη στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων, με έργα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Μια έκθεση σύγχρονης τέχνης, 29 διαφορετικοί σταθμοί στην πόλη, μια παραλίμνια διαδρομή γεμάτη ιστορίες, data και Γιάννενα, που θα διαρκέσει έως τις 9 Ιουλίου. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση προτείνει παράλληλα ένα πρόγραμμα που συνδιαλέγεται με την πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης με συναυλίες και Dj-sets, εργαστήρια, συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις αλλά και το Movement Radio, τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης που εκπέμπει καθημερινά δυνατά. 

Διαβάστε περισσότερα →
Φεστιβάλ Διά-Δραση (Λογοτεχνία, Ιδέες,Τέχνες)

14 - 06 - 2023

Φεστιβάλ Διά-Δραση (Λογοτεχνία, Ιδέες,Τέχνες)

Σιωπή

«Μην αναζητάς μήνυμα στις λέξεις. Άκου τις σιωπές…»  Σάμιουελ Μπέκετ

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει από 15-17 Ιουνίου 2023, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα (Παπάζογλου 5), το 1ο Φεστιβάλ Διά-δραση (Λογοτεχνία, Ιδέες, Τέχνες).

Διαβάστε περισσότερα →