Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

20 - 02 - 2024

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Τα πρώτα βήματα για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού έγιναν σήμερα στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον αντιδήμαρχο Λεμεσού, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του κυπριακού δήμου, Κώστα Γιαλλούρο.

Η παρουσία των δύο εκπροσώπων του δήμου Λεμεσού στα Γιάννενα ήταν αποτέλεσμα πρόσκλησης του δημάρχου Ιωαννίνων προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» της πόλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού, Μηνάς Πασχόπουλος και Χρήστος Τάτσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητας υλοποίησης μιας σειράς δράσεων με σκοπό την πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Ειδική μνεία έγινε στην κοινή συμμετοχή των δύο δήμων στο δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων και του Climanet, με τις δύο μεριές να συμφωνούν στη σύσταση κοινής ομάδας δράσης αποτελούμενη από συγκεκριμένους συνεργάτες -εκπροσώπους των δύο δήμων οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με αυτές τις ιδιαιτέρως σημαντικές αποστολές προκειμένου η συνεργασία μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Παράλληλα, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων τόσο στα Γιάννενα όσο και στη Λεμεσό προς τιμήν του αείμνηστου δημάρχου της κυπριακής πόλης, Χριστόδουλου Σώζου,  ο οποίος έπεσε στη μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1912.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αεροπορική διασύνδεση Ιωαννίνων με την Λάρνακα, μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε αλλά δεν είχε τη διάρκεια που θα επιθυμούσαν και οι δύο πλευρές.

Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε πόσο σημαντικό θεωρεί την επανασύνδεση της Κύπρου με τα Γιάννενα, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού κυπρίων που βρίσκονται στην περιοχή μας, με τον κ. Μπέγκα να υπερθεματίζει, επιβεβαιώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον των Ιωαννίνων για την αεροπορική τους σύνδεση με την Λάρνακα.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρχουν κοινές ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα επανέναρξης πτήσεων από τα Γιάννενα στην Κύπρο και αντίστροφα.

«Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως η συνεργασία σε επίπεδο δήμων αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τους δημότες μας.

Η διπλωματία πόλεων είναι ένα βασικό εργαλείο για να πετύχουμε τους στόχους μας σε διάφορους τομείς όπου μπορεί να υπάρχει συνεργασία.

Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού και χαίρομαι γιατί διαπίστωσα ότι και από την πλευρά των κύπριων συναδέλφων υπάρχει η ίδια διάθεση.

Είμαι σίγουρος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε πολλά», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

 

Διαβάστε περισσότερα →
Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

29 - 01 - 2024

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Τις βάσεις συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του κλάδου των ξενοδόχων έθεσαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ιωάννη Χατζή και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Χρήστου Τάτση.

Δήμος Ιωαννιτών και Ένωση Ξενοδόχων είχαν άψογη συνεργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στα Γιάννενα στην προηγούμενη θητεία του Θωμά Μπέγκα, κάτι που αναγνωρίστηκε από τα μέλη της διοίκησης, τα οποία δήλωσαν σίγουρα για τη διατήρηση και ενίσχυσή της τα επόμενα χρόνια.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός στην περιοχή μας, με αυτά των υποδομών και των ενεργειών προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννιτών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στο Δημαρχείο τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και την  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στην οποία τονίσαμε την αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής Αρχής πως ο σχεδιασμός για το μέλλον του Τουρισμού στον τόπο μας θα γίνει χέρι-χέρι με τους επαγγελματίες του κλάδου. Στόχος μας είναι να εκπονήσουμε, όπως κάναμε και την περίοδο 2014-2019 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή, συνεχίζοντας στη λογική των συνεργειών. Σε αυτή την προσπάθεια, ζητάμε και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας η οποία κατέχει την απαραίτητη γνώση και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά. Στην κατεύθυνση αυτή, ως δημοτική Αρχή, πιστεύουμε ότι τα Γιάννενα πρέπει να στοχεύσουν στην προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται κυρίως για τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, να εστιάσουμε στο Πανεπιστήμιο και το συνεδριακό τουρισμό, χωρίς να αμελούμε και άλλες μορφές, όπως ο θρησκευτικός, ο αθλητικός τουρισμός κ.α.».

Από την μεριά του ο κ. Χατζής, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο δήμαρχο, πρόσθεσε ότι ο κλάδος των ξενοδόχων ζητά από τους φορείς της Πολιτείας να αντιληφθούν τον ιδιωτικό τομέα ως ένα συνεργάτη στη χάραξη στρατηγικής.

«Αυτή τη διάθεση την είδαμε σήμερα και ελπίζω πως ό,τι συζητήσαμε, θα μετουσιωθεί σε στήριξη του τουριστικού κλάδου ως μια συνειδητή επιλογή και όχι ως αναγκαιότητα».

Διαβάστε περισσότερα →
Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

16 - 01 - 2024

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Συνάντηση, στο περιθώριο αυτής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με τον Γιώργο Βέρμπη, ιδιοκτήτη εταιρείας ενοικίασης VIP ελικοπτέρων και ιδιωτικών jet αεροπλάνων η οποία έχει συνάψει συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, την εταιρεία που προτίθεται να ξεκινήσει πτήσεις υδροπλάνων και στα Γιάννενα, είχε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρμπης ενημέρωσε το δήμαρχο για τις εξελίξεις γύρω από τις προσπάθειες που γίνονται για να ξαναπετάξουν υδροπλάνα από και προς τα Γιάννενα, δηλώνοντας αισιόδοξος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο προορισμός Ιωάννινα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου, εκφράζοντας τη διάθεσή του να συμβάλει σε μια τέτοια προσπάθεια με τη τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις διασυνδέσεις που έχει, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας τόνισε πως ο δήμος Ιωαννιτών ήταν πάντα υπέρμαχος τέτοιων πρωτοβουλιών και εξέφρασε τη δέσμευσή του πως η δημοτική Αρχή Ιωαννιτών, μαζί με τους αρμόδιους φορείς, θα είναι δίπλα σε προσπάθειες που βοηθούν στο να αποφύγουμε μια μαζική και άναρχη τουριστική ανάπτυξη, ώστε να πετύχουμε την προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται κυρίως για τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Βέρμπη να κάνει γνωστό ότι η σύζυγός του έχει άμεση σχέση με τη διαχείριση του καλλιτεχνικού έργου του Γιάννη Μόραλη, δηλώνοντας τη διάθεσή της για συνεργασία με το δήμο.

Ο κ. Μπέγκας πρότεινε τη φιλοξενία μιας μεγάλης έκθεσης με έργα του καλλιτέχνη στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, μια πρόταση που έγινε δεκτή και σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες επαφές για τη δρομολόγησή της.

Διαβάστε περισσότερα →
Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

16 - 11 - 2023

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Το «παρών» στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έδωσε και φέτος ο δήμος Ιωαννιτών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, τα στελέχη του δήμου παρουσίασαν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Ιωαννίνων, με έμφαση στην ανάδειξη της περιοχής ως ελκυστικού προορισμού 365 ημερών, για κάθε προτίμηση και ηλικία. Ως Μητροπολιτικού πόλου αναψυχής, με ποικίλες δυνατότητες εναλλακτικών δραστηριοτήτων και εμπειριών (πολιτιστικές, αθλητικές, διασκέδασης και επαφής με τη φύση). 

Παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πόλη των θρύλων και της νεανικής φρεσκάδας. Για τα αξιοθέατα, την πολυπολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τη σημερινή φυσιογνωμία και τις σύγχρονες υποδομές της.

Επίσης, το περίπτερο του δήμου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο δήμος, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ελένη Μπασογιάννη και τον Αιμίλιο Νέο.

Διαβάστε περισσότερα →
Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

31 - 08 - 2023

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

  Νέα «ταξίδια» από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κυριακάτικων περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών για το προσεχές τετράμηνο (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

  Η αναδρομή στο παρελθόν διαπερνά ιστορικά το ιερό της Δωδώνης, τα μονοπάτια του Κάστρου με τα ανεξίτηλα πολυπολιτισμικά αποτυπώματα και τα εντυπωσιακά μνημεία θρησκευτικής λατρείας, το Νησί της Παμβώτιδας με τους ισχυρούς θρύλους που το «δένουν» και τα μοναστήρια του, αλλά και τα σοκάκια με τα κτίρια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ανά μήνα, προβλέπονται:

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1η: Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Νησί (Επίσκεψη στα ιστορικά μοναστήρια και περιμετρική περιήγηση, με ιστορικές αναφορές για την περιοχή, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2η: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

 

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3η: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Οχυρά Μπιζανίου (Μία διαδρομή, στα μονοπάτια της νεότερης ιστορίας της πόλης, στο σχέδιο οχύρωσής της και στις μάχες του ελληνικού στρατού εκείνες τις μέρες της δόξας και του ηρωισμού, παραμονές της απελευθέρωσης από τη μακραίωνη σκλαβιά…).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4η: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων-Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης (Περιήγηση στις απαρχές της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, στα βήματα βασιλέων και ηγεμόνων, μάντεων και ιερέων. Η διαδικασία της «μύησης» ξεκινά μέσω των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου και κεφαλαιοποιείται εμπειρικά στο Μαντείο της Δωδώνης, ένα χώρο ιστορικά και συμβολικά φορτισμένο).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5η: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Νησί (Επίσκεψη στα ιστορικά μοναστήρια και περιμετρική περιήγηση, με ιστορικές αναφορές για την περιοχή, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6η: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7η: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων-Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης (Περιήγηση στις απαρχές της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, στα βήματα βασιλέων και ηγεμόνων, μάντεων και ιερέων. Η διαδικασία της «μύησης» ξεκινά μέσω των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου και κεφαλαιοποιείται εμπειρικά στο Μαντείο της Δωδώνης, ένα χώρο ιστορικά και συμβολικά φορτισμένο).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8η: Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Νησί (Επίσκεψη στα ιστορικά μοναστήρια και περιμετρική περιήγηση, με ιστορικές αναφορές για την περιοχή, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 9η: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10η: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Σπήλαιο Περάματος-Λιγκιάδες (Ξενάγηση στο Σπήλαιο και, στη συνέχεια, μετάβαση σε έναν τόπο μνήμης, που δεσπόζει αμφιθεατρικά επάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 11η: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη-Νεοκλασικά κτίρια της πόλης (Δημοτική Πινακοθήκη-Οικία Πυρσινέλλα-Παπαζόγλειο-Καμπέρειο-Παλαιά Αγορά-Λόρδου Βύρωνος και Ανεξαρτησίας-Στοά Λούλη-Χάνι Βρόσγου κ.α.).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 12η: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

   Η είσοδος των συμμετεχόντων στους επισκέψιμους χώρους του προγράμματος, όπως και οι μετακινήσεις τους με λεωφορεία, γίνονται δωρεάν.

Πληροφορίες και ενέργειες για συμμετοχή στο πρόγραμμα

          Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή, θα διαρκούν περίπου 3 ώρες και η εκκίνηση θα γίνεται στις 11 το πρωί, από συγκεκριμένα σημεία, ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.

          Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τις 12 το μεσημέρι της τελευταίας Πέμπτης πριν την κάθε διαδρομή.

          Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

          Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω του email tourismioannina@gmail.com (με την αναγραφή του ονοματεπωνύμου και τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας).

          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν μία ή και περισσότερες διαδρομές, με βάση της σειρά προτίμησής τους.

          Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.

          Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, με βάση τη σειρά προτεραιότητας, θα ενημερώνονται για τα σημεία αφετηρίας κάθε διαδρομής και άλλες λεπτομέρειες από το Τμήμα Τουρισμού του δήμου, την τελευταία Παρασκευή πριν την ξενάγηση (τηλ: 26510 37017).

 

Διαβάστε περισσότερα →
Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

19 - 05 - 2023

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

     Με ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» στα χνάρια της νεότερης ιστορίας ανοίγει για το 2023 το πρόγραμμα  των θεματικών κυριακάτικων περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών.

Διαβάστε περισσότερα →
Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκωσίας ο δήμος Ιωαννιτών

02 - 05 - 2023

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκωσίας ο δήμος Ιωαννιτών

Τους δεσμούς αλληλεπίδρασης με την πόλη των Ιωαννίνων επαναβεβαίωσε η τουριστική αγορά της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2023» που διεξήχθη στη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα →
Στόχος η συνένωση δυνάμεων για το διεθνή συνεδριακό τουρισμό

24 - 03 - 2023

Στόχος η συνένωση δυνάμεων για το διεθνή συνεδριακό τουρισμό

   Η ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση σημαντικών διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια του 12ου ετήσιου HAPCO & DES: «Συναντήσεις στην Ελλάδα: The Game Changer», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα →
Παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» στην τουριστική αγορά της Σερβίας

07 - 03 - 2023

Παρουσίαση του προορισμού «Ιωάννινα» στην τουριστική αγορά της Σερβίας

Ένα ουσιαστικό βήμα προσέγγισης για την προσέλκυση Σέρβων τουριστών στην πόλη των Ιωαννίνων επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης I.F.T. στο Βελιγράδι, που διεξήχθη από τις 23 ως τις 26 Φεβρουαρίου.  

Διαβάστε περισσότερα →
Τουριστική προβολή των Ιωαννίνων στο Ισραήλ

09 - 02 - 2023

Τουριστική προβολή των Ιωαννίνων στο Ισραήλ

Πεντάμηνη ψηφιακή καμπάνια τουριστικής προβολής της πόλης των Ιωαννίνων σε επιλεγμένες περιοχές του Ισραήλ προωθεί ο δήμος ενόψει και της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με το Τελ Αβίβ.

Διαβάστε περισσότερα →
Παρουσίαση των Ιωαννίνων στο Βουκουρέστι

14 - 12 - 2022

Παρουσίαση των Ιωαννίνων στο Βουκουρέστι

Σε  εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators της Ρουμανίας παρουσιάστηκε ο προορισμός των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της «Διπλωματίας Πόλεων» που υλοποιεί ο Δήμος.

Διαβάστε περισσότερα →
Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» ο προορισμός «Ιωάννινα»

25 - 11 - 2022

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» ο προορισμός «Ιωάννινα»

Μία ακόμη ευκαιρία για την παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Ιωαννίνων αποτέλεσε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα →
66.365 επισκέπτες στο Σπήλαιο Περάματος από την αρχή της χρονιάς έως το τέλος Οκτωβρίου

08 - 11 - 2022

66.365 επισκέπτες στο Σπήλαιο Περάματος από την αρχή της χρονιάς έως το τέλος Οκτωβρίου

Σημαντικά αυξημένες είναι οι επισκέψεις στο Σπήλαιο Περάματος σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019.

Διαβάστε περισσότερα →