Συνάντηση με το δήμαρχο Αυλώνας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό

01 - 07 - 2024

Συνάντηση με το δήμαρχο Αυλώνας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό

Αντιπροσωπεία του δήμου Αυλώνα με επικεφαλής το δήμαρχο, Ermal Dredha, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης γνωριμίας, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων ειδικότερα σε τομείς όπως το τουρισμός και ο πολιτισμός και συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδων εργασίας με στόχο την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Irida Laci, με την οποία ο δήμαρχος Ιωαννίνων είχε συναντηθεί στα μέσα Μαΐου βάζοντας από τότε στέρεες βάσεις συνεργασίας με τη γείτονα χώρα.

«Η διπλωματία πόλεων μπορεί να φέρει πιο κοντά τους πολίτες αλλά και τις χώρες. Ως δήμος Ιωαννιτών έχουμε επενδύσει πάνω σε αυτό και επιθυμούμε να έχουμε μια αγαστή συνεργασία και με το δήμο Αυλώνας της Αλβανίας. Είχαμε μια πρώτη συνάντηση με το δήμαρχο με τον οποίο συζητήσαμε διάφορες προοπτικές κυρίως στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Είμαι σίγουρος ότι κάναμε μια πολύ καλή αρχή και η συνεργασία μας στο μέλλον θα είναι εποικοδομητική προς όφελος και των δύο δήμων», δήλωσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα →
Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται πιό στενά με πρώτο στόχο τη διασύνδεση του «Β. Πύρρος» με την Γερμανία

14 - 05 - 2024

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται πιό στενά με πρώτο στόχο τη διασύνδεση του «Β. Πύρρος» με την Γερμανία

Οι βάσεις για περεταίρω επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δήμων του Schwerte και των Ιωαννίνων μπήκαν σήμερα στα Γιάννενα τα οποία υποδέχτηκαν την 25μελή αποστολή με επικεφαλής το δήμαρχο, Δημήτρη Αξούργο. Την αποστολή καλωσόρισε ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας με τον ομόλογό του, και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην οποία μετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ιωαννιτών, από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, μετά από πρόσκληση του δημάρχου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και στα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων δήμων αφορούν την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις εμπορικές συναλλαγές, με συμμετοχή σε εκθέσεις και εκδηλώσεις, την τουριστική ανάπτυξη και τη διπλωματία των πόλεων καθώς και την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε η διασύνδεση της Γερμανίας με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον κ. Αξούργο στη διάρκεια της πρώτης θητείας του δημάρχου Ιωαννίνων, η οποία οδήγησε στην αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Ακολούθως στάθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν κάνοντας λόγο για μια δυναμική και πολυεπίπεδη συνεργασία.

Αναφερόμενος στο κυριότερο θέμα, αυτό της αεροπορικής διασύνδεσης των Ιωαννίνων με την Γερμανία, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα αυτό απασχολεί το δήμο μας, προσθέτοντας όμως ότι πλέον ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε πιο οργανωμένα.

«Χαίρομαι γιατί από την πλευρά του κ. Αξούργου επανεπιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον που υπάρχει και στη Γερμανία και πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε το στόχο μας. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι κοινή, αλλά αυτή τη φορά να γίνει πιο σοβαρά και μεθοδικά σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία τα οποία και θα φροντίσω να ενημερώσω άμεσα. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες ανάπτυξης και αξίζει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε τις υποδομές μεταφορών που οφείλουμε να έχουμε. Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι η πύλη που θα μας ενώσει πιο σύντομα με την Ευρώπη ώστε να μεγιστοποιήσουμε το κομμάτι της αγοράς που μας αναλογεί», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Από την πλευρά του ο κ. Αξούργος, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την υποδοχή, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά στα Γιάννενα, αυτή τη φορά περισσότερο ως επισκέπτης και λιγότερο ως πολιτικός. Έφερα μαζί μου 25 συνδημότες μου από το Schwerte πολλοί εκ των οποίων έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα και μου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την περιοχή των Ιωαννίνων. Ήταν και δική τους απορία γιατί, εφόσον τα Γιάννενα διαθέτουν διεθνές αεροδρόμιο, δεν υπάρχει πτήση από τη Γερμανία. Συζητήσαμε με τον κ. Μπέγκα το θέμα αυτό και εύχομαι να τα καταφέρουμε να εδραιώσουμε απευθείας πτήσεις από την περιοχή του Ντίσελντορφ στα Γιάννενα διότι το ενδιαφέρον από Γερμανικής πλευράς είναι υπαρκτό.»

Μαζί με τον κ. Αξούργο στα Γιάννενα βρέθηκε και ο δήμαρχος του δήμου Shtime του Κοσσόβου, Qemajl Aliu, με τον οποίο έχει στενή συνεργασία.

Στόχος της παρουσίας του στα Γιάννενα είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να ξεκινήσει μια παρόμοια συνεργασία και με το δήμο μας.

«Είναι τιμή μου που είμαι σήμερα εδώ, απέναντι στους εκπροσώπους του δημοτικού συμβουλίου των Ιωαννίνων ώστε να βρούμε κοινά σημεία προκειμένου να συνεργαστούμε με τα Ιωάννινα όπως κάνουμε ήδη με το δήμο του Schwerte», επισήμανε ο κ. Aliu.

Χαιρετισμό στην Γερμανική αποστολή απεύθυνε και ο πρώην Δήμαρχος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, καθώς η επίσημη αδελφοποίηση των δύο δήμων έγινε στη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την αδελφοποίηση μεταξύ των δήμων μας και είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα διευρυνθεί. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

 

Υποδοχή ποδηλατών

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η υποδοχή τεσσάρων ποδηλατών, των Χρυσοβαλάντη Καρασακαλίδη, Peter Schubert, Werner Schröder και Harald Miehe, οι οποίοι ξεκίνησαν από τις 20 Απριλίου από το Schwerte με προορισμό τα Γιάννενα  κάνοντας μια διαδρομή περίπου 2.100 χιλιομέτρων με 23 ενδιάμεσους προορισμούς μέσα από τις Άλπεις, την ιταλική ακτή της Αδριατικής, το Μπάρι και από εκεί στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα.

Σκοπός της ποδηλατικής περιήγησης δεν ήταν μόνο να τονίσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων Schwerte και Ιωαννίνων, αλλά ήταν επίσης μέρος μιας εκπαιδευτικής εκδρομής που διοργάνωσε η ομάδα εργασίας των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το δήμο του Schwerte.

«Είναι σημαντικό οι ενεργοί πολίτες να κάνουν πράξη την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο δήμων και να στέλνουν μηνύματα συνεργασίας», είπε ο κ. Μπέγκας υποδεχόμενους τους ποδηλάτες.

«Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Πρώτος στόχος μας ήταν φτάσουμε όλοι υγιείς, κάτι που το καταφέραμε. Φτάσαμε στην ώρα μας, κάτι που είναι επίσης σημαντικό. Χαίρομαι που βρίσκομαι στα Γιάννενα μετά από το πέρασμά μας από πολλές χώρες», δήλωσε εκ μέρους των ποδηλατών, ο Χρυσοβαλάντης Καρασακαλίδης.

Διαβάστε περισσότερα →
Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

14 - 05 - 2024

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

Σκηνικό για ταινία του Bollywood θα αποτελέσουν τα Γιάννενα καθώς Ινδική εταιρία παραγωγής επέλεξε την πόλη μας για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματά της τα οποία θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα γίνουν κάποιες πρώτες κινηματογραφήσεις τοπίων.

Στα Γιάννενα βρίσκεται ήδη ο υπεύθυνος παραγωγής, Sunny Pariani, ο οποίος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, μετά από πρωτοβουλία των Στάθη Σιούτη και Αχιλλέα Παπαευθυμίου.

Ο κ. Pariani ενημέρωσε το δήμαρχο για την παραγωγή, δήλωσε ενθουσιασμένος από την περιοχή μας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της χώρας του και των Ιωαννίνων.

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο. Ήταν χαρά μου να μάθω περισσότερα για την περιοχή των Ιωαννίνων.

Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός  ότι η εταιρεία παραγωγής επέλεξε τη γοητευτική περιοχή των Ιωαννίνων ως τοποθεσία για το επερχόμενο bollywood έργο της. Αυτή η περιοχή προσφέρει τη μοναδική αισθητική και μια ζωντανή κοινότητα που αναζητούσαμε για αυτό το έργο.

Επιπλέον, η εταιρία μου The Greek Life Inc, η οποία ειδικεύεται στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Προορισμού θα χαρεί ιδιαιτέρως να αναδείξει τη ζωντανή αισθητική, την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομία των Ιωαννίνων σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αυτή η προβολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τους κατοίκους της», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Pariani.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σημείωσε τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά τα Ιωάννινα επιλέγονται από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές προκειμένου να αποτελέσουν το σκηνικό τους. Η επιλογή αυτή η οποία πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας και φτάνει μέχρι και το Bollywood δεν είναι τυχαία. Τα Γιάννενα με την πλούσια παράδοσή τους, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο τους και τις ανέσεις που προσφέρουν ως ένας σύγχρονος προορισμός αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την φιλοξενία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συνεργείων, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες δουλειάς για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Μέσα από τέτοιες παραγωγές ο τόπος μας μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να ‘’ταξιδέψει’’ σε μέρη και χώρες πολύ μακρινές. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Pariani στον οποίο δήλωσα ότι ο δήμος μας θα είναι στο πλευρό του σε ότι χρειαστεί».

Με τον υπεύθυνο παραγωγής συναντήθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, όπου συζήτησαν τις προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή μας μέσα από αυτή τη συνεργασία.

«Η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά την οποία μπορεί να μην έχουμε μέχρι σήμερα προσεγγίσει, αλλά η επιλογή των Ιωαννίνων για τα γυρίσματα μιας ταινίας του Bollywood ανοίγουν ένα δίαυλο επικοινωνίας που είναι στο χέρι μας να τον διατηρήσουμε ενεργό και να τον χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας, τόσο σε τουριστικό όσο και πολιτιστικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Τάτσης.

Διαβάστε περισσότερα →
Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη και οικονομικη αναπτυξη των Ιωαννινων

29 - 04 - 2024

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη και οικονομικη αναπτυξη των Ιωαννινων

   Για τις πρωτοβουλίες και το πλαίσιο προτάσεων του δήμου Ιωαννιτών, με σκοπό τον  εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, ενημερώθηκαν την Παρασκευή οι εκπρόσωποι των τοπικών επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και Ενώσεων, κατά τη συνάντηση εργασίας που έγινε το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου με θέμα: «Τουρισμός και Επιχειρηματικότητα, το νέο εμπλουτισμένο Τουριστικό Προϊόν του ‘‘προορισμού Ιωάννινα’’, προτάσεις για την ανάπτυξη και την προώθηση».

  Την πρόσκληση απηύθυναν, ο αντιδήμαρχος Εμπορίου, Τουρισμού και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Χρήστος Τάτσης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Διπλωματίας Πόλεων, Τουριστικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Στέφανος Ζέρβας.

  Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη για συμπόρευση όλων των θεσμικών φορέων και των παραγωγικών δυνάμεων, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση μίας βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με αναγνωρισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, εξωστρεφή διεύρυνση και σταθερή ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Στο σχετικό κάλεσμα για την επιτυχία του εγχειρήματος, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τάτσης είπε, ανάμεσα στα άλλα: «Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια απ’ όλους, με έναν αναπτυξιακό προσανατολισμό, με όραμα και στόχευση, για να καταφέρουμε  φτάσουμε στον τελικό στόχο, ώστε να κάνουμε τον προορισμό ‘‘Ιωάννινα’’ σημείο αναφοράς  στο παγκόσμιο τουριστικό  χάρτη. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό, στην παρούσα φάση, να λάβουμε υπόψη μας πως, αν η όποια μελλοντική διαχείριση του προορισμού-προώθηση δεν είναι στρατηγικά στοχευμένη, μπορεί να είναι καταστροφική».

Ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας επισήμανε ότι «η επόμενη μέρα, απαιτεί συνέργεια από κοινού μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων, Ακαδημαϊκών Οργανισμών, Φορέων-Ενώσεων-Συλλόγων, των  δήμων, της Περιφέρειας και του Επιμελητήριου, για κοινή στρατηγική και στόχευση. Χρειάζεται υιοθέτηση μιας εξειδικευμένης και ενιαίας στρατηγικής προβολής του συνολικού Τουριστικού Προϊόντος και εμπλουτισμό, με ενίσχυση-έμφαση της εικόνας, μεταξύ άλλων, ως ένας προορισμός με υψηλής ποιότητας διατροφικά προϊόντα, σύγχρονες υποδομές, ‘‘υγειονομικά ασφαλής’’, που προσφέρει εναλλακτικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες, αλλά και καλή σχέση ποιότητας-τιμής». 

 Στη συνάντηση, συμμετείχαν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βαντόλας, εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο Αλέξανδρος Γοργόλης και ο Κωνσταντίνος Κυρίτσης, ο πρόεδρος της  Ένωσης Εστίασης Ιωαννίνων, Δημήτριος Τάτσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Νομού Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος», Μιχαήλ Ψήνας και τα μέλη, Φλώρα Αθανασίου, Άγγελος Λεοντίου και Βασίλειος Ντούτσης, και από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Δια Βίου Μάθησης, καθηγητής Ξενοφώντας Μπήτσικας.

 Τον κύκλο των επαφών, είχε ανοίξει ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας,  κατά τη συνάντησή του, στις 12 Απριλίου, με δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

 

 

Διαβάστε περισσότερα →
Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωαννιτων στη Διεθνη Εκθεση Τουρισμου «Τravel Expo» στην Κυπρο

23 - 04 - 2024

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωαννιτων στη Διεθνη Εκθεση Τουρισμου «Τravel Expo» στην Κυπρο

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφτηκε την Κύπρο το διάστημα 18-22 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Travel Expo”. Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε στην συγκεκριμένη Έκθεση στο stand της Περιφέρειας Ηπείρου στο περίπτερο του ΕΟΤ. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Ηλίας Γκαρτζονίκας και η Διευθύντρια τμήματος Τουρισμού,Ιουλία Μαρκούλα,  ενώ το Δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος  Εμπορίου, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών και  Εκδηλώσεων, Μηνάς Πασχόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κωνσταντίνος Μπαμπασίκας και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Διπλωματίας Πόλεων, Τουριστικής & Επιχειρηματικής ανάπτυξης, Στέφανος Ζέρβας.

Οι στόχοι της αντιπροσωπείας του Δήμου Ιωαννιτών ήταν: α) η προσπάθεια αεροπορικής επανασύνδεσης Λάρνακας - Ιωαννίνων, β) η περαιτέρω διείσδυση  -  προώθηση του νέου εμπλουτισμένου Τουριστικού Προϊόντος του Προορισμού «Ιωάννινα», γ) η ενίσχυση-ανάπτυξη  της παρουσίας των Ιωαννίνων  σε  τομείς Διπλωματίας Πόλεων, του Τουρισμού & του Πολιτισμού με τις αδελφοποιημένες  πόλεις της  Αγίας Νάπας και Λεμεσού και δ) η διεκδίκηση - κοινή συμμετοχή του Δήμου Ιωαννιτών σε  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα & Project με τους Δήμους  της Λεμεσού, της Αγίας Νάπας καθώς και Ακαδημαϊκών - Εκπαιδευτικών  και Επιχειρηματικών Οργανισμών.

Για τον λόγο αυτό υπήρξαν προγραμματισμένες συναντήσεις B2B  της αντιπροσωπείας τόσο στην Έκθεση όσο και εκτός Έκθεσης, με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου, όπως με τον Υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστα Κουμή, ο οποίος μάλιστα  είναι θερμός υποστηρικτής του προορισμού των Ιωαννίνων και συμμετείχε στη 1η  πτήση που έγινε από την Λάρνακα στα Ιωάννινα με της εταιρεία ΤUS το 2017,  με Γενικούς διευθυντές του Υπουργείου Τουρισμού & Παιδείας της Κύπρου, με την Διευθύντρια Ανάπτυξης , Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του αεροδρομίου της Λάρνακας κα Μαρία Κουρουπή, τον κ. Πέτρο Σαγάνα, Προϊστάμενο υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, με μεγάλους Τ.Ο. και Τουριστικά Γραφεία της Κύπρου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν και προγραμματισμένες συναντήσεις με το Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νικολαΐδη και τους συνεργάτες του κ. Νεόφυτο Χαραλαμπίδη(Αντιδήμαρχο) και  Κώστα Γιαλλούρο (ΔΣ), καθώς και με το Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρἰστο Ζανέττου, για θέματα αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ των αδελφοποιημένων Δήμων,  της Δικτύωσης Πόλεων και την ανταλλαγή και υιοθέτηση καλών πρακτικών.

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων αξιολογούνται με ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο γιατί το ενδιαφέρον της αγοράς της Κύπρου για τον προορισμό «Ιωάννινα» και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου αποδείχτηκε πολύ υψηλό, γεγονός που φάνηκε έντονα εξαιτίας της μεγαλύτερης επισκεψιμότητας σε σύγκριση με τα άλλα περίπτερα του ΕΟΤ που είχε το stand της Ηπείρου στην Έκθεση.

Επιπρόσθετα στις στοχευμένες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση, ενδιαφέρον και πρόθεση να δρομολογηθούν σημαντικά υποστηρικτικά εργαλεία και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της διασύνδεσης της Κύπρου με την περιοχή μας.

Από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών στην εκπροσώπηση της Έκθεσης, συμμετείχαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού κ. Ε. Μπασογιάννη (Προϊσταμένη)και ο κ. Αιμ. Νέος οι οποίοι έκαναν την παρουσία τους αισθητή και συνεισέφεραν τα μέγιστα ώστε να προωθηθεί η καλύτερη δυνατή εικόνα του προορισμού στους πολυάριθμους επισκέπτες.

 

Διαβάστε περισσότερα →
Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

20 - 02 - 2024

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Τα πρώτα βήματα για την αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού έγιναν σήμερα στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον αντιδήμαρχο Λεμεσού, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας και Περιβάλλοντος του κυπριακού δήμου, Κώστα Γιαλλούρο.

Η παρουσία των δύο εκπροσώπων του δήμου Λεμεσού στα Γιάννενα ήταν αποτέλεσμα πρόσκλησης του δημάρχου Ιωαννίνων προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια» της πόλης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία μετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού, Μηνάς Πασχόπουλος και Χρήστος Τάτσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητας υλοποίησης μιας σειράς δράσεων με σκοπό την πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Ειδική μνεία έγινε στην κοινή συμμετοχή των δύο δήμων στο δίκτυο των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων και του Climanet, με τις δύο μεριές να συμφωνούν στη σύσταση κοινής ομάδας δράσης αποτελούμενη από συγκεκριμένους συνεργάτες -εκπροσώπους των δύο δήμων οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με αυτές τις ιδιαιτέρως σημαντικές αποστολές προκειμένου η συνεργασία μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού να είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Παράλληλα, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων τόσο στα Γιάννενα όσο και στη Λεμεσό προς τιμήν του αείμνηστου δημάρχου της κυπριακής πόλης, Χριστόδουλου Σώζου,  ο οποίος έπεσε στη μάχη για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1912.

Σε ότι αφορά τον τουρισμό, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αεροπορική διασύνδεση Ιωαννίνων με την Λάρνακα, μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε αλλά δεν είχε τη διάρκεια που θα επιθυμούσαν και οι δύο πλευρές.

Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε πόσο σημαντικό θεωρεί την επανασύνδεση της Κύπρου με τα Γιάννενα, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού κυπρίων που βρίσκονται στην περιοχή μας, με τον κ. Μπέγκα να υπερθεματίζει, επιβεβαιώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον των Ιωαννίνων για την αεροπορική τους σύνδεση με την Λάρνακα.

Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρχουν κοινές ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα επανέναρξης πτήσεων από τα Γιάννενα στην Κύπρο και αντίστροφα.

«Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως η συνεργασία σε επίπεδο δήμων αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν πολύ σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για τους δημότες μας.

Η διπλωματία πόλεων είναι ένα βασικό εργαλείο για να πετύχουμε τους στόχους μας σε διάφορους τομείς όπου μπορεί να υπάρχει συνεργασία.

Σήμερα βάλαμε τις βάσεις για να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μεταξύ Ιωαννίνων και Λεμεσού και χαίρομαι γιατί διαπίστωσα ότι και από την πλευρά των κύπριων συναδέλφων υπάρχει η ίδια διάθεση.

Είμαι σίγουρος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε πολλά», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

 

Διαβάστε περισσότερα →
Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

29 - 01 - 2024

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Τις βάσεις συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του κλάδου των ξενοδόχων έθεσαν στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ιωάννη Χατζή και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Χρήστου Τάτση.

Δήμος Ιωαννιτών και Ένωση Ξενοδόχων είχαν άψογη συνεργασία με μετρήσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του Τουρισμού στα Γιάννενα στην προηγούμενη θητεία του Θωμά Μπέγκα, κάτι που αναγνωρίστηκε από τα μέλη της διοίκησης, τα οποία δήλωσαν σίγουρα για τη διατήρηση και ενίσχυσή της τα επόμενα χρόνια.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός στην περιοχή μας, με αυτά των υποδομών και των ενεργειών προβολής και διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ιωαννιτών έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στο Δημαρχείο τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και την  Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση στην οποία τονίσαμε την αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής Αρχής πως ο σχεδιασμός για το μέλλον του Τουρισμού στον τόπο μας θα γίνει χέρι-χέρι με τους επαγγελματίες του κλάδου. Στόχος μας είναι να εκπονήσουμε, όπως κάναμε και την περίοδο 2014-2019 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή, συνεχίζοντας στη λογική των συνεργειών. Σε αυτή την προσπάθεια, ζητάμε και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας η οποία κατέχει την απαραίτητη γνώση και διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να προχωρήσουμε μπροστά. Στην κατεύθυνση αυτή, ως δημοτική Αρχή, πιστεύουμε ότι τα Γιάννενα πρέπει να στοχεύσουν στην προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται κυρίως για τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου, να εστιάσουμε στο Πανεπιστήμιο και το συνεδριακό τουρισμό, χωρίς να αμελούμε και άλλες μορφές, όπως ο θρησκευτικός, ο αθλητικός τουρισμός κ.α.».

Από την μεριά του ο κ. Χατζής, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο δήμαρχο, πρόσθεσε ότι ο κλάδος των ξενοδόχων ζητά από τους φορείς της Πολιτείας να αντιληφθούν τον ιδιωτικό τομέα ως ένα συνεργάτη στη χάραξη στρατηγικής.

«Αυτή τη διάθεση την είδαμε σήμερα και ελπίζω πως ό,τι συζητήσαμε, θα μετουσιωθεί σε στήριξη του τουριστικού κλάδου ως μια συνειδητή επιλογή και όχι ως αναγκαιότητα».

Διαβάστε περισσότερα →
Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

16 - 01 - 2024

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Συνάντηση, στο περιθώριο αυτής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με τον Γιώργο Βέρμπη, ιδιοκτήτη εταιρείας ενοικίασης VIP ελικοπτέρων και ιδιωτικών jet αεροπλάνων η οποία έχει συνάψει συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, την εταιρεία που προτίθεται να ξεκινήσει πτήσεις υδροπλάνων και στα Γιάννενα, είχε ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βέρμπης ενημέρωσε το δήμαρχο για τις εξελίξεις γύρω από τις προσπάθειες που γίνονται για να ξαναπετάξουν υδροπλάνα από και προς τα Γιάννενα, δηλώνοντας αισιόδοξος.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο προορισμός Ιωάννινα, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διαθέτει, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών υψηλού οικονομικού επιπέδου, εκφράζοντας τη διάθεσή του να συμβάλει σε μια τέτοια προσπάθεια με τη τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις διασυνδέσεις που έχει, λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης.

Από την μεριά του ο κ. Μπέγκας τόνισε πως ο δήμος Ιωαννιτών ήταν πάντα υπέρμαχος τέτοιων πρωτοβουλιών και εξέφρασε τη δέσμευσή του πως η δημοτική Αρχή Ιωαννιτών, μαζί με τους αρμόδιους φορείς, θα είναι δίπλα σε προσπάθειες που βοηθούν στο να αποφύγουμε μια μαζική και άναρχη τουριστική ανάπτυξη, ώστε να πετύχουμε την προσέλκυση τουριστών που ενδιαφέρονται κυρίως για τον πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Βέρμπη να κάνει γνωστό ότι η σύζυγός του έχει άμεση σχέση με τη διαχείριση του καλλιτεχνικού έργου του Γιάννη Μόραλη, δηλώνοντας τη διάθεσή της για συνεργασία με το δήμο.

Ο κ. Μπέγκας πρότεινε τη φιλοξενία μιας μεγάλης έκθεσης με έργα του καλλιτέχνη στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, μια πρόταση που έγινε δεκτή και σύντομα θα ξεκινήσουν οι πρώτες επαφές για τη δρομολόγησή της.

Διαβάστε περισσότερα →
Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

16 - 11 - 2023

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Το «παρών» στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έδωσε και φέτος ο δήμος Ιωαννιτών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, τα στελέχη του δήμου παρουσίασαν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Ιωαννίνων, με έμφαση στην ανάδειξη της περιοχής ως ελκυστικού προορισμού 365 ημερών, για κάθε προτίμηση και ηλικία. Ως Μητροπολιτικού πόλου αναψυχής, με ποικίλες δυνατότητες εναλλακτικών δραστηριοτήτων και εμπειριών (πολιτιστικές, αθλητικές, διασκέδασης και επαφής με τη φύση). 

Παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πόλη των θρύλων και της νεανικής φρεσκάδας. Για τα αξιοθέατα, την πολυπολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τη σημερινή φυσιογνωμία και τις σύγχρονες υποδομές της.

Επίσης, το περίπτερο του δήμου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο δήμος, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ελένη Μπασογιάννη και τον Αιμίλιο Νέο.

Διαβάστε περισσότερα →
Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

31 - 08 - 2023

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

  Νέα «ταξίδια» από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας περιλαμβάνει το πρόγραμμα των κυριακάτικων περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών για το προσεχές τετράμηνο (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο).

  Η αναδρομή στο παρελθόν διαπερνά ιστορικά το ιερό της Δωδώνης, τα μονοπάτια του Κάστρου με τα ανεξίτηλα πολυπολιτισμικά αποτυπώματα και τα εντυπωσιακά μνημεία θρησκευτικής λατρείας, το Νησί της Παμβώτιδας με τους ισχυρούς θρύλους που το «δένουν» και τα μοναστήρια του, αλλά και τα σοκάκια με τα κτίρια της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ανά μήνα, προβλέπονται:

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 1η: Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Νησί (Επίσκεψη στα ιστορικά μοναστήρια και περιμετρική περιήγηση, με ιστορικές αναφορές για την περιοχή, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 2η: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

 

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3η: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Οχυρά Μπιζανίου (Μία διαδρομή, στα μονοπάτια της νεότερης ιστορίας της πόλης, στο σχέδιο οχύρωσής της και στις μάχες του ελληνικού στρατού εκείνες τις μέρες της δόξας και του ηρωισμού, παραμονές της απελευθέρωσης από τη μακραίωνη σκλαβιά…).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 4η: Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων-Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης (Περιήγηση στις απαρχές της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, στα βήματα βασιλέων και ηγεμόνων, μάντεων και ιερέων. Η διαδικασία της «μύησης» ξεκινά μέσω των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου και κεφαλαιοποιείται εμπειρικά στο Μαντείο της Δωδώνης, ένα χώρο ιστορικά και συμβολικά φορτισμένο).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5η: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Νησί (Επίσκεψη στα ιστορικά μοναστήρια και περιμετρική περιήγηση, με ιστορικές αναφορές για την περιοχή, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 6η: Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 7η: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων-Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης (Περιήγηση στις απαρχές της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, στα βήματα βασιλέων και ηγεμόνων, μάντεων και ιερέων. Η διαδικασία της «μύησης» ξεκινά μέσω των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου και κεφαλαιοποιείται εμπειρικά στο Μαντείο της Δωδώνης, ένα χώρο ιστορικά και συμβολικά φορτισμένο).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8η: Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Νησί (Επίσκεψη στα ιστορικά μοναστήρια και περιμετρική περιήγηση, με ιστορικές αναφορές για την περιοχή, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 9η: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 10η: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Σπήλαιο Περάματος-Λιγκιάδες (Ξενάγηση στο Σπήλαιο και, στη συνέχεια, μετάβαση σε έναν τόπο μνήμης, που δεσπόζει αμφιθεατρικά επάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 11η: Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη-Νεοκλασικά κτίρια της πόλης (Δημοτική Πινακοθήκη-Οικία Πυρσινέλλα-Παπαζόγλειο-Καμπέρειο-Παλαιά Αγορά-Λόρδου Βύρωνος και Ανεξαρτησίας-Στοά Λούλη-Χάνι Βρόσγου κ.α.).

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 12η: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 11:00 π.μ.

Κάστρο (Εβραϊκή Συναγωγή-Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο-Ιτς Καλέ- Βυζαντινό Μουσείο-Μουσείο Αργυροτεχνίας).

 

   Η είσοδος των συμμετεχόντων στους επισκέψιμους χώρους του προγράμματος, όπως και οι μετακινήσεις τους με λεωφορεία, γίνονται δωρεάν.

Πληροφορίες και ενέργειες για συμμετοχή στο πρόγραμμα

          Οι ξεναγήσεις θα διεξάγονται Κυριακή, θα διαρκούν περίπου 3 ώρες και η εκκίνηση θα γίνεται στις 11 το πρωί, από συγκεκριμένα σημεία, ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.

          Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι τις 12 το μεσημέρι της τελευταίας Πέμπτης πριν την κάθε διαδρομή.

          Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

          Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται καθημερινά ηλεκτρονικά μέσω του email tourismioannina@gmail.com (με την αναγραφή του ονοματεπωνύμου και τηλεφωνικού αριθμού επικοινωνίας).

          Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέγουν μία ή και περισσότερες διαδρομές, με βάση της σειρά προτίμησής τους.

          Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.

          Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, με βάση τη σειρά προτεραιότητας, θα ενημερώνονται για τα σημεία αφετηρίας κάθε διαδρομής και άλλες λεπτομέρειες από το Τμήμα Τουρισμού του δήμου, την τελευταία Παρασκευή πριν την ξενάγηση (τηλ: 26510 37017).

 

Διαβάστε περισσότερα →
Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

19 - 05 - 2023

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

     Με ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» στα χνάρια της νεότερης ιστορίας ανοίγει για το 2023 το πρόγραμμα  των θεματικών κυριακάτικων περιπάτων «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών.

Διαβάστε περισσότερα →
Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκωσίας ο δήμος Ιωαννιτών

02 - 05 - 2023

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκωσίας ο δήμος Ιωαννιτών

Τους δεσμούς αλληλεπίδρασης με την πόλη των Ιωαννίνων επαναβεβαίωσε η τουριστική αγορά της Κύπρου, κατά τη διάρκεια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2023» που διεξήχθη στη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα →
Στόχος η συνένωση δυνάμεων για το διεθνή συνεδριακό τουρισμό

24 - 03 - 2023

Στόχος η συνένωση δυνάμεων για το διεθνή συνεδριακό τουρισμό

   Η ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση σημαντικών διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια του 12ου ετήσιου HAPCO & DES: «Συναντήσεις στην Ελλάδα: The Game Changer», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα →