«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Καμπέρειο Θέατρο

28 - 03 - 2024

«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Καμπέρειο Θέατρο

Πρόκειται για ένα έργο του 20ου αιώνα, στο οποίο παρακολουθούμε ένα απόγευμα από τη ζωή της Κλαιρ και της Σολάνζ, των υπηρετριών της Κυρίας. Κάθε φορά που εκείνη λείπει, οι δυο τους, μέσα στα στενά όρια του σπιτιού της Κυρίας, παίζουν ένα παιχνίδι προσπαθώντας να απελευθερωθούν από τη ζωή που τους πνίγει. Το έργο του Ζενέ, μία σύγχρονη τραγωδία που γράφτηκε τη δεκαετία του ’60, είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία των αδελφών Παπέν, που συγκλόνισε τη Γαλλία τη δεκαετία του ’30. Όλες οι παραστάσεις θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Οι παραστάσεις της Κυριακής θα περιλαμβάνουν απτική περιήγηση και ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη και υπέρτιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα.

Παραγωγή:

Δη.Πε.Θε. Ιωαννίνων

Συντελεστές:

Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού Σκηνοθεσία: Γιάννης Κοντός Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ιωάννα Λισγάρα Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Λαγδάς Φωτισμοί: Ορέστης Τάτσης Βοηθός σκηνοθέτη & ηχητική περιγραφή για άτομα με οπτική βλάβη: Μαρία Κεβρεκίδου Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Λάουρα Τσιάτη Φωτογραφίες: Κατερίνα Κούρου Ηχολήπτης: Δημήτρης Καραγεώργος Ηλεκτρολόγος: Βασίλης Μπαλάσκας Υπεύθυνος Σκηνής: Λευτέρης Καραμανωλάκης

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός

Χώρος: Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα (Παπαδοπούλου 11, Ιωάννινα) Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από τις 28 Μαρτίου έως και τις 28 Απριλίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 20:00.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

 

Διαβάστε περισσότερα →
Απόκριες στα Γιάννενα

05 - 03 - 2024

Απόκριες στα Γιάννενα

Ο δήμος Ιωαννιτών γιορτάζει τις φετινές Απόκριες με τζαμάλες, καρναβάλι, γαϊτανάκια και λάτιν ρυθμούς.

 

Αναλυτικά:

 

Την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου, στις 12:00, στα Λιθαρίτσια, πολιτιστικοί σύλλογοι, και όχι μόνο, θα χορέψουν το παραδοσιακό γαϊτανάκι και θα παρουσιάσουν δρώμενα της Αποκριάς. Τη διοργάνωση έχει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του δήμου Ιωαννιτών.

 

Συμμετέχουν:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελιάς

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφιθέας

Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής

Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων – Άμμου

Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά

Πολιτιστικός Σύλλογος Κοσμηράς

Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας

Πολιτιστικός Σύλλογος Λούτσας

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπάφρας

Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιάς

Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοτοπίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρακίου

Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Κάστρο»

Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων Ιωαννίνων

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών

Χορευτικός Όμιλος Χουλιαράδων

5ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

 

Στον πεζόδρομο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου, δίπλα στην Περιφέρεια Ηπείρου, την Τρίτη 12 Μαρτίου, στις 20:00, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής του δήμου Ιωαννιτών θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με ρυθμούς λάτιν. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Γεωργάνος.

 

 

Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι, παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων, χορός και κέφι στο Καρναβάλι του Κατσικά, που διοργανώνει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος. Το πάρτυ της έναρξης του Καρναβαλιού του Κατσικά θα γίνει το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 20:00, στην οδό Καλλάρη, σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά με το Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννενα».

 

Την ίδια μέρα, 17 Μαρτίου, από νωρίς το απόγευμα σε όλες τις συνοικίες της πόλης ανάβουν οι παραδοσιακές τζαμάλες. Με τη συνδρομή του Δήμου Ιωαννιτών, που προσφέρει σε όλους τους συλλόγους άφθονο κρασί και ξύλα, μικροί και μεγάλοι χορεύουν, μεταμφιεσμένοι ή όχι, σε διπλές και τριπλές σειρές γύρω από την τζαμάλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αργά το βράδυ, σερβίρεται και παραδοσιακή φασολάδα.  Φέτος, σε όλο το λεκανοπέδιο του δήμου Ιωαννιτών θα ανάψουν 72 τζαμάλες.

 

Τα Κούλουμα θα γιορταστούν στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, ο δήμος Ιωαννιτών, από τις 12 το μεσημέρι, προσφέρει παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας: φασολάδα, λαγάνα, χαλβά, ελιές, τουρσί και άφθονο κρασί.

 

Καλές Απόκριες σε όλους.

 

 

Διαβάστε περισσότερα →
«Μελωδίες με άρωμα Γυναίκας» το Σάββατο 9 Μαρτίου

05 - 03 - 2024

«Μελωδίες με άρωμα Γυναίκας» το Σάββατο 9 Μαρτίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσική βραδιά «Μελωδίες με άρωμα Γυναίκας», το Σάββατο 9 Μαρτίου (ώρα 19:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Το μουσικό σχήμα εγχόρδων ‘Sonus Chordae’ θα παρουσιάσει κινηματογραφικά μουσικά θέματα Ελληνίδων συνθετριών καθώς και κλασικές συνθέσεις αφιερωμένες σε γυναικείες μορφές.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μαρίνα Βλάχου (βιολί), Θεόφιλος Φώτος (βιολί), Θοδωρής Σκούρτης (βιολοντσέλο), Ανδρέας Φιλιππάκης (κοντραμπάσο).

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr 

Διαβάστε περισσότερα →
«Εαρινή Συμφωνία» την Κυριακή 3 Μαρτίου

29 - 02 - 2024

«Εαρινή Συμφωνία» την Κυριακή 3 Μαρτίου

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων παρουσιάζει την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, την «Εαρινή Συμφωνία», μια συναυλία με έργα Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Λούντιβιχ βαν Μπετόβαν, Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ.

Τη Μουσική Διεύθυνση έχει ο αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.

Λόγω κωλύματος, στη συναυλία δεν θα συμμετέχει ο σολίστ Ηλίας Ίων Λιβιεράτος.

Διαβάστε περισσότερα →
Παραδοσιακό γαϊτανάκι στην πλατεία Λιθαρίτσια, 10 Μαρτίου

27 - 02 - 2024

Παραδοσιακό γαϊτανάκι στην πλατεία Λιθαρίτσια, 10 Μαρτίου

Ο δήμος Ιωαννιτών ξεκινά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με το παραδοσιακό γαϊτανάκι στην πλατεία Λιθαρίτσια.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Για δήλωση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσατε με τα παρακάτω τηλέφωνα 26510 48235 από 17:00 -21:00 και στο 6948002880 από 11:00 έως 13:00 και 17:00 έως 21:00.

Η συμμετοχή όλων είναι ελεύθερη.

Καλή αποκριά! 

Διαβάστε περισσότερα →
Αφιέρωμα στον Βενετσιάνο συνθέτη Antonio Vivaldi, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

22 - 02 - 2024

Αφιέρωμα στον Βενετσιάνο συνθέτη Antonio Vivaldi, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Ιωάννινα, η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Βενετσιάνο συνθέτη της περιόδου μπαρόκ, Antonio Lucio Vivaldi.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πέντε κοντσέρτα για διάφορα όργανα, όπως φλάουτο, κιθάρα, βιολιά, βιολοντσέλο και φαγκότο, με σολίστ μέλη της Καμεράτα, φοιτητές που διακρίνονται για τη δεξιοτεχνία τους στα μουσικά αυτά όργανα.

Η συναυλία θα ξεκινήσει με ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Νηπιαγωγών Θεοχάρη Ράπτη, με θέμα τη ζωή του Antonio Vivaldi και ειδικότερα τα έργα που θα παρουσιαστούν.

Την Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε περισσότερα →
 «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου», Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Καμπέρειο Θέατρο

22 - 02 - 2024

«Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου», Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Καμπέρειο Θέατρο

Η  Ομάδα Τέχνης «Υφάδι», παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» την Κυριακή 25 και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στο Καμπέρειο Θέατρο στα Ιωάννινα. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος, ο Θανάσης Γιώτης, καταπιέζεται και περιφρονείται από τα αφεντικά και την οικογένειά του. Μόνος του φίλος, ο θυρωρός της πολυκατοικίας, με τον οποίο συζητούν, πίνουν και παίζουν ΠΡΟ-ΠΟ. Μετά από επανειλημμένες ήττες, ο Γιώτης παρουσιάζεται ως ο υπερτυχερός του δελτίου με τα 182 εκατομμύρια. Με αυτή την εξέλιξη οι συμπεριφορές όσων των απαξίωναν αλλάζουν άρδην. Τι θα συμβεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια και ξεσκεπαστεί το μυστικό;

Μια σαρκαστική κωμωδία για το δράμα του ανθρώπου, που το πάθος του για τα πλούτη, γίνεται αρρώστια, φτάνει στον παροξυσμό και την παρανομία. Μέσα από κωμικές σκηνές, ευτράπελα, ρεαλιστικές συγκρούσεις και πικρές αλήθειες σκιαγραφείται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ο μύθος οδηγείται σε μια ουσιαστική λύτρωση. Μια ωδή στην ανθρώπινη απληστία με φιλοσοφικές καταλήξεις. Ένας βαθύς σαρκασμός της κρυφής σκέψης, της υποσυνείδητης επιθυμίας που υποβόσκει στα έγκατα της ψυχής όλων, να αποκτήσουν χρήματα, πολλά χρήματα. Ένα έργο πέρα για πέρα ηθογραφικό με πολλά ψήγματα ανθρωπιάς που κάνει εις βάθος ψυχανάλυση χαρακτήρων με αιχμηρό και διεισδυτικό βλέμμα. Την ιστορία του αυτή, ο Μανόλης Κορρές, τιτλοφορεί χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο μύθο του Μίδα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πρωταγωνιστούν: Ειρήνη Γκούρα, Αγνή Δρίμτζια, Δημήτρης Θωμάς, Σίμος Κοντοδήμας, Γιάννης Κυριαζής, Νίκη Λώλη, Νίκος Μανούσης, Βάια Ρούντου, Ευγένιος Τασιούλας.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικόλαος Τζοβάρας

Σκηνικά: Νικόλαος Τζοβάρας

Ειδικές Κατασκευές: Δημήτρης Θωμάς

Κοστούμια: Νικόλαος Τζοβάρας, Νάνσυ Βάτσου

Μακιγιάζ: Bούλα Κοντογιάννη

Ρύθμιση Ήχου: Δημήτρης Καραγιώργος

Ρύθμιση Φωτισμών: Βασίλης Μπαλάσκας

Διεύθυνση Παραγωγής: Λεμονιά Θωμά

Οργάνωση Παραγωγής: Νάνσυ Βάτσου

Trailer-Αφίσα: Νικόλαος Τζοβάρας, Γιώργος Τζοβάρας

Βιντεοσκόπηση: Σοφία Γκόη, Λουκιανός Πέτροβας

 

Διάρκεια Παράστασης: 120 λεπτά

 

Τιμή Εισιτηρίου: 5€

Για εισιτήρια καλείτε στο: 6937179941

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Δείτε το trailer της παράστασης:

https://youtu.be/RCTmXcnSA_w?si=25CKKJAsHlyuWbfk

Διαβάστε περισσότερα →
Εικαστική Έκθεση «Μια συνηθισμένη μέρα...», 20 Φεβρουαρίου-21 Απριλίου

19 - 02 - 2024

Εικαστική Έκθεση «Μια συνηθισμένη μέρα...», 20 Φεβρουαρίου-21 Απριλίου

Η έκθεση με τίτλο: “ Μια συνηθισμένη μέρα...”, την οποία διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων, περιλαμβάνει σημαντικά έργα τέχνης της νεοελληνικής ζωγραφικής από τη Συλλογή του Παύλου Σπουρέλα και της Ευγενίας Σάλλα και παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη από την 20 Φεβρουαρίου 2024 έως την 21 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Με οδηγό το βλέμμα και το ένστικτο των συλλεκτών, η έκθεση συστήνει στο κοινό, μέσα σε έναν ελεύθερο αφηγηματικό ιστό, αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής, με τον κύριο κορμό να περιλαμβάνει έργα της παραστατικής τέχνης. Μέσα από τον πλούτο των κατευθύνσεων και των τεχνοτροπιών των έργων, αναδεικνύεται το σημαντικό εύρος της Νεοελληνικής ζωγραφικής στον χώρο και στον χρόνο.

Η έκθεση παρουσιάζει 75 έργα που σκιαγραφούν την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι σήμερα, όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε τους βασικότερους σταθμούς της νεοελληνικής ζωγραφικής, αλλά και έργα των σημαντικότερων εκπροσώπων της και συγκεκριμένα των:

Έκτωρα Δούκα, Σοφίας Λασκαρίδου, (Doris) Παπαγεωργίου, Βικέντιου Μποκατσιάμπη, Στάθη Κοσμά, Σπυρίδωνα Βικάτου, Θάλειας Φλωρά-Καραβία, Νικήτα Γρύσπου, Δημήτρη Τινιακού, Ανδρέα Κρυστάλλη, Γιώργου Δρίζου, Γιώργου Βακιρτζή, Γιάννη Τσαρούχη, Νικόλαου Ξένου, Χαράλαμπου Ποταμιάνου, Αντώνη Καννά, Κώστα Μάλαμου, Δώρας Μπούκη, Βύρωνα Μάγκου, Γιάννη Μιγάδη, Γιάννη Σπυρόπουλου, Αλέκου Φασιανού, Μπέντρο Ασλανιάν, Λέανδρου Σπαρτιώτη, Βασίλη Κολοκυθά, Θεόφιλου Κένταρχου, Δημήτρη Μυταρά, Γιώργου Σταθόπουλου, Γιάννη Κόττη, Σωτήρη Σόρογκα, Γιάννη Παπανελόπουλου, Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Γιάννη Κούτρικα, Θεόδωρου Πανταλέων, Αθηναίου Στρατή, Τάσου Χώνια, Παναγιώτη Σιάγκρη.

 

Συντελεστές Έκθεσης   Διοργάνωση: Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 20 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:00

Οι ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης είναι:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 08:00-15:00,

Παρασκευή: 08:00-21:00,

Σάββατο: κλειστά,

Κυριακή:10:00- 13:00 & 18:00-21:00

Κοραή 1, 45221 Ιωάννινα | τηλ.: 2651075131 | e-mail: pinakothikiioannina@gmail.com

 

Διαβάστε περισσότερα →
24ος Μπιζάνιος Δρόμος, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

15 - 02 - 2024

24ος Μπιζάνιος Δρόμος, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί, στo πλαίσιo του εορτασμού  για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων,  ο 24ος Μπιζάνιος Δρόμος, με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων».

Για τα σύγχρονα Γιάννενα, η διοργάνωση του Μπιζάνιου Δρόμου είναι η αφορμή για να θυμηθούμε ηρωικούς αγώνες, αιματηρές θυσίες και κυρίως η ευκαιρία για να καταστήσουμε τις νέες γενιές κοινωνούς του ηρωικού παρελθόντος της πόλης μας.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας την Κυριακή, να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και μ’ ένα δυνατό χειροκρότημα τους δρομείς και ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.

 

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024) η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, θα διακόπτεται κατά διαστήματα από την Τροχαία Ιωαννίνων από το ύψος της γέφυρας στο Μπιζάνι μέχρι την κεντρική πλατεία και κατά τις ώρες 10:00μ.μ. έως 12:00 μ.μ. .

Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών και τους παρακαλούμε να ακολουθούν τις οδηγίες της τροχαίας.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

 

  • 11.500μ: Εκκίνηση, Μπιζάνι, (Στο Ηρώο των Μπιζανομάχων) - Ώρα: 10.30 π.μ.
  • Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Ιωαννίνων
  • Τέλος αγώνα: 12.00 μ.μ.
  • Απονομές: 12.15 μ.μ.

 

Διαβάστε περισσότερα →
Βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας στα Ιωάννινα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

12 - 02 - 2024

Βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας στα Ιωάννινα, Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και με τον Δήμο Ιωαννιτών, παρουσιάζει το πρόγραμμα προβολών ταινιών μικρού μήκους «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες», το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 (ώρα 19:00), στην Αίθουσα Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», στα Ιωάννινα (Ακτή Μιαούλη και Μετσόβου).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ταινίες που απέσπασαν βραβεία στο διαγωνιστικό τμήμα «Ελληνικές Μικρές Ιστορίες» του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2023), με κριτική επιτροπή τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Άγγελο Φραντζή, τον ηθοποιό Ορφέα Αυγουστίδη, την εκδότρια Μαριλένα Καραμολέγκου (εκδ. Δώμα), την κριτικό κινηματογράφου Πόλυ Λυκούργου και την παραγωγό Βίκυ Μίχα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

 

  • v Η Πορνογραφική Συλλογή του Κάφκα (Kafka’s Collection of Porn) | Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Μαραγκός | Διάρκεια: 6'

Μια αποσπασματική φανταστική βιογραφία του Κάφκα, εμπνευσμένη από τις ψεύτικες φήμες για την πορνογραφική του συλλογή.

Βραβείο Σεναρίου και Onassis Award - 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2023)

 

  • v Midnight Skin | Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυρής | Διάρκεια: 40'

Η Φανή, μια νεαρή νοσηλεύτρια ενός μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου, βυθίζεται κάθε βράδυ στον ίδιο εμμονικό εφιάλτη. Βλέπει ότι μεταμορφώνεται σε δέντρο. Ενώ βρίσκεται στάσιμη μέσα σε μία μοναχική καθημερινότητα, συνειδητοποιεί ότι ο εφιάλτης της ξεπερνά τα όρια του φαντασιακού και εισχωρεί σταδιακά στη ζωή της.

Ηθοποιοί: Ρομάννα Λόμπατς, Κατερίνα Ζησούδη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κίτσος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Γρηγόρης Μπαλλάς Βραβείο Σκηνοθεσίας-29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2023)

 

  • v Ανορθόδοξος (Unorthodox) | Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος | Διάρκεια: 23'

703 μ.Χ. Ο καλόβολος Προδρόμος καταδικάζεται σε μία μέρα υποχρεωτικής προσευχής, φυλακισμένος σε έναν ξύλινο κλοιό. Μια Αραβική επιδρομή στην περιοχή κάνει τις αρχές να τον ξεχάσουν. Καταδικασμένος σε ακινησία, ο Πρόδρομος έρχεται αντιμέτωπος με τη βαρεμάρα, τη δίψα και το μυστήριο των πάντων.

Ηθοποιοί: Χρήστος Σουγάρης, Γιάννης Αναστασάκης, Πανάγος Ιωακείμ , Γιώργος Φουρτούνης, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Σύρμω Κεκέ Αργυρή Αθηνά - 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2023)

 

  • v Φῶς ἐκ Φωτός (Light of Light) | Σκηνοθεσία: Νεριτάν Ζιντζιρία | Διάρκεια: 13'

Σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη του κόσμου, ένας κινηματογραφιστής βρίσκει το σωζόμενο φωτογραφικό υλικό ενός Αγιορείτη Μοναχού- που πριν πεθάνει, το 1932, κατασκευάζει τη δική του φωτογραφική κάμερα. Χρυσή Αθηνά-29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2023)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.)

 

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr 

 

Διαβάστε περισσότερα →
«24ος Μπιζάνιος Δρόμος» την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

23 - 01 - 2024

«24ος Μπιζάνιος Δρόμος» την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

Ο δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, συνδιοργανώνει μαζί με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τα Αθλητικά Σωματεία «Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων», «ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων», «ΑΟ Σπάρτακος  Ιωαννίνων», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων», τον «24ο Μπιζάνιο δρόμο» (τρέξιμο σε δημόσιο δρόμο, 11.500 μέτρα) την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ..

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στο Μπιζάνι, στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 στις 24.00.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τον «Μπιζάνιο Δρόμο», τον ιστορικό αγώνα της πόλης μας.

Για εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.pkdi.gr

Διαβάστε περισσότερα →
Παράσταση «ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ» Σάββατο 20 Ιανουαρίου

10 - 01 - 2024

Παράσταση «ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ» Σάββατο 20 Ιανουαρίου

σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πόσο αντέχει να περιμένει κανείς για την ολοκλήρωση ενός έργου; Πότε η κατασκευή του Μετρό της Θεσσαλονίκης απέκτησε μυθολογικό, ανεκδοτολογικό και συμβολικό χαρακτήρα, επηρεάζοντας τον συλλογικό ψυχισμό της πόλης; Πώς αντιλαμβανόμαστε το δημόσιο χώρο και τη συνεχή του αναδιαμόρφωση; Με ποιον τρόπο η συνθήκη της αναμονής εγκαθιδρύεται σε μια πόλη και προς τα που πηγαίνει εκείνος-η που επιλέγει να προχωρήσει; 

Μετά από την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού και τα συνεχόμενα sold out στη Θεσσαλονίκη, η παράσταση «Προσοχή: Εκτελούνται Έργα» έρχεται για 1 βραδιά στο ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, επαναφέροντας στο προσκήνιο το διαχρονικά άλυτο ζήτημα της Θεσσαλονίκης: το Μετρό, ένα πολυδιάστατο θέμα με πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, κρυμμένες για πολλά χρόνια κάτω από το χαλί. Στην παράσταση, σταθμοί της πραγματικής ιστορίας του Μετρό, συνεντεύξεις εμπλεκομένων, ερωτηματολόγια και επιτόπια έρευνα μπλέκονται με φανταστικές ιστορίες και προσωπικές σκέψεις, μετατρέποντας την αναμονή για το Μετρό σε έναν εναλλακτικό κοινωνικό στοχασμό.

Μια ομάδα νέων ηθοποιών, που δεν θυμάται πώς ήταν η πόλη της χωρίς εργοτάξια, ερευνά επί σκηνής το δίπολο στασιμότητα-μετακίνηση σε μια προσπάθεια να απαντήσει στο ερώτημα: Τι είδους μετακινήσεις ονειρεύονται οι νέοι άνθρωποι της πόλης, όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στη ζωή τους; Αγωνιζόμενη να αντισταθεί σε μια νομοτέλεια παραίτησης, η ομάδα δημιουργεί ένα έργο για το έργο. Ένα έργο που ψάχνει κι αυτό απεγνωσμένα την ολοκλήρωσή του.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Νοεμή Βασιλειάδου Πρωτότυπο Κείμενο – Έρευνα: Ομάδα Τροχιές Δραματουργία: Νοεμή Βασιλειάδου, Χάρις Σερδάρη Πρωτότυπη μουσική: Γρηγόρης Λιόλιος Κίνηση: Μαίρη Γιαννούλα Βοηθός Σκηνοθεσίας: Χάρις Σερδάρη Σχεδιασμός Φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα Σύμβουλος Δραματουργίας: Πάνος Δεληνικόπουλος Σύμβουλος Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας: Μαρία Καραδελόγλου Φωτογραφίες: Βαγγέλης Ευαγγελίου, Σταυρούλα Ντολοπούλου Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Στυλιανού Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Τροχιές, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Δημήτρης Γούλιος, Μαρία Καραγκιοζίδου, Βασίλης Μπόγδανος, Χάρις Σερδάρη, Σοφία Στυλιανού και ο μουσικός Γρηγόρης Λιόλιος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα (Παπαδοπούλου 11, Ιωάννινα)

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό | 10€ Φοιτητών, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Άνω των 65 | Προπώληση έως και 14/1: 10€

Προπώληση εισιτηρίων:

 Ηλεκτρονικά: https://www.more.com/theater/prosoxi-ektelountai-erga-giannena/

 ΣτοβιβλιοπωλείοΧάρτεξ

 ΣτοβιβλιοπωλείοΑναγνώστης

 

Περισσότερα:

Facebook: Προσοχή: εκτελούνται έργα

Instagram: caution_workinprogress

Διαβάστε περισσότερα →
Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων

22 - 12 - 2023

Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων

Στο πρόγραμμα, που παρουσίασε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μουσικές συναυλίες, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και κάλαντα.

Η έλευση του 2024 θα γίνει με Εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων.

 

Αναλυτικά:

-Σάββατο 2 | 20:30

100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας «Αγαπητή Μαρία»

Συμμετέχουν:

Διονύσης Μελογιαννίδης, τενόρος (χειρισμός και επεξεργασία βίντεο)

Όλγα Μπαλωμένου, σοπράνο (διενέργεια συνεντεύξεων)

Μαρία Τσιρώνη, σοπράνο (διενέργεια συνεντεύξεων)

Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου, πιανίστα

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

-Κυριακή 3 | 20:30

«Φθινοπωρινή Συμφωνία» με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Χλίτσιος

Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας

-Πέμπτη 14 | 20:00

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών

Πλ. Πάργης, Πεζόδρομοι Μιχ. Αγγέλου, Μελανίδη

-Σάββατο 16 | 17:00

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην Κοινότητα Σταυρακίου με τη συμμετοχή της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών

Μουσική διεύθυνση: Χρήστος Γεωργάνος

Σταυράκι

Κυριακή 17 | 12:00

Αναβίωση του εθίμου «Τα Σπάργανα του Χριστού» στη γιαννιώτικη Καστροπολιτεία Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών,

4ο ΚΑΠΗ Δήμου Ιωαννιτών

Επιμέλεια: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού)

Κάστρο Ιωαννίνων- Πλατεία Μάτσα

Δευτέρα 18 | 19:30

Συναυλία κιθάρας των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Συμμετέχουν μαθητές των τάξεων της Μελίνας Βλάχου, της Φωτεινής Κοτσιάφτη, του Γιάννη Μάνου, του Αλέξη Μπάγια και της Φωτεινής Τσουμάνη

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

-Τρίτη 19 | 18:00

Η Σχολή Τρομπέτας και η Σχολή Φλάουτου του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε εορταστικές μελωδίες στις οδούς Μελανίδη και Βλαχλείδη

Διδασκαλία – Μουσική διεύθυνση: Νίκος Κυπριώτης, Μαρία Μεσσάρη

-Τετάρτη 20 | 20:00

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής»

-Πέμπτη 21 | 19:00

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου – Παράρτημα Ανατολής

Συμμετέχουν σπουδαστές των καθηγητριών:

Πηνελόπη Λιαροστάθη, πιάνο

Ελένη Κολιού, πιάνο

Εύη Κύρκου, πιάνο

Φωτεινή Τσουμάνη, κιθάρα

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημήτρης Χατζής»

-Πέμπτη 21 | 20:00

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών

Πεζόδρομοι Ιστορικού Κέντρου

-Πέμπτη 21 | 20:00

Εορταστική συναυλία με τη Νεανική Ορχήστρα Ντο Ρε Μι, τη Μικτή Χορωδία και την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Μουσική Διεύθυνση: Γεράσιμος Λώλης

Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδίας: Κωνσταντίνα Μήλια

Αίθουσα Λόγου και Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

-Παρασκευή 22 | 19:00

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μπαντίνας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών στις οδούς Μελανίδη και Μιχ. Αγγέλου

Μουσική Διεύθυνση: Χρήστος Γεωργάνος

-Κυριακή 24 | 12:00

Κάλαντα με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

στις οδούς Μελανίδη και Μιχ. Αγγέλου

-Δευτέρα 1 Ιανουαρίου| 11:00

Εορταστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Χλίτσιος

Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας

-Σάββατο 6 | 11:00

Μωμόγεροι στους δρόμους της Ανατολής

Διοργάνωση: Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου

 

Διαβάστε περισσότερα →
Η παράσταση «Μολυβένιος Στρατιώτης» στο Καμπέρειο Θέατρο στις 22 Δεκεμβρίου

19 - 12 - 2023

Η παράσταση «Μολυβένιος Στρατιώτης» στο Καμπέρειο Θέατρο στις 22 Δεκεμβρίου

Η υπέροχη περιπέτεια του Μολυβένιου Στρατιώτη και της Μπαλαρίνας, που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα Γιάννενα!

  

“Είμαστε εμείς Στρατιώτες, Μολυβένιοι Στρατιώτες

Φτιαχτήκαμε από κουτάλα  κι αγαπάμε το φαΐ

Μέτρησέ μας έναν-έναν  για να μην ξεχνάς κανέναν

Τρία Πέντε Δεκαπέντε κι άλλα δέκα εικοσιπέντε

ή μήπως εικοστέσσερα μισό;”

 

 

Πληροφορίες Παράστασης:

“ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

ΚΑΜΠΕΡΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παρασκευή 22/12

Ώρα: 18:30

Τιμές Εισιτηρίου:

9Ταμείο Θεάτρου, 8Προπώληση, 6€ Ομαδικό/Τριτέκνων/ΑΜΕΑ

Διάρκεια Παράστασης: 60’

Προπώληση εισιτηρίων:

Ηλεκτρονικά: https://www.more.com/theater/molybenios-stratiotis/

Προπώληση:

ΠΡΟΚΟΣ (Σαλαμάγκα & Δωδώνης 2 - 2651034100)

Τηλ. Επικοινωνίας - Πληροφορίες: 6944173330

Πληροφορίες Εκδήλωσης:

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες 4+

Το trailer της παράστασης μας: https://www.youtube.com/watch?v=wff0XT_Ivgc

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Μολυβένιος Στρατιώτης, είναι ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Μέσα στο ταξίδι του με την φίλη του μπαλαρίνα, κάνει φίλους και εχθρούς, γνωρίζει νέους κόσμους και μαθαίνει πως είναι ο κόσμος έξω από την ζεστασιά του παιδικού δωματίου, με την ιστορία του να έχει ένα διαφορετικό τέλος απ’ ότι έχουμε συνηθίσει.

 

Υπόθεση:

Ένα νέο δώρο έρχεται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα παλιά παιχνίδια έχουν αγωνία να δουν ποιος θα είναι ο καινούργιος τους φίλος. Εικοσιπέντε στρατιώτες έρχονται τυλιγμένοι σε ένα πανέμορφο κουτί, μόνο που ο ένας από αυτούς, έχει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους…του λείπει ένα πόδι. Εκεί γίνεται φίλος με την μπαλαρίνα, ενώ ο μοχθηρός κλόουν Τζακ που την θέλει δική του, τους επιφυλάσσει μια έκπληξη. Έτσι, καταλήγουν στον υπόνομο, γνωρίζοντας την φυλή των αρουραίων και τον σκληρό βασιλιά τους. Όμως μετά από μια ανατροπή, παιχνίδια και αρουραίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και επιστρέφουν όλοι μαζί στο σπίτι τα Χριστούγεννα, φτιάχνοντας μια γειτονιά για όλα τα σπασμένα και χαμένα παιχνίδια που ψάχνουν το σπίτι τους.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Σκηνοθεσία: Άγγελος Κουρέπης

Διασκευή: Λευτέρης Κωνσταντίνου

Χορογραφίες: Γιάννα Διακουμή, Λευτέρης Κωνσταντίνου

Μουσική: Μαρία Φιρλίγκου

Στίχοι τραγουδιών: Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου

Ενδυματολόγος: Μαρία Βόγλη, Δέσποινα Περδικοπούλου

Σκηνογραφία: Ειρήνη Αγιαννίτη

Κατασκευές: Κώστας Χατζηκαλλινικίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Ζερβού

Φωτογραφία: Κωστής Χατζής

Βίντεο: Μαρία Κοντοβουνίσιου

Ηχοληψία: Ελίνα Βασιλείου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασιλική Σγούρου

Ηχογραφήσεις/Μιξάζ: Μάριος Αποστολακούλης

Γραφιστική επιμέλεια: Λευτέρης Κωνσταντίνου

Υπεύθυνος επικοινωνίας - Οργάνωση παραγωγής: Άγγελος Κουρέπης

Εκτέλεση παραγωγής: Μαρία Μπίτου

Παραγωγή: Θεατρική Ομάδα PlayTime

 

Επί σκηνής:

Άγγελος Κουρέπης, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Ελένη Τζαφέρη, Νίκος Καρυδόπουλος, Μαρία Βόγλη, Χρύσα Κωστίκη, Βίκυ Κωνσταντινίδου, Μέλη Σμυρνιώτη

 

 

Διαβάστε περισσότερα →