Πόλος έλξης 365 ημερών

Σπάνια ένας τόπος προσφέρεται για διακοπές και τις τέσσερις εποχές, σπάνια ένας τόπος είναι τόσο όμορφος όλο το χρόνο, όπως τα Ιωάννινα. Εδώ, μπορεί να χάσεις την αίσθηση του χρόνου. Εύκολο! Είτε πρόκειται για μία τριήμερη, είτε για μία δεκαήμερη επίσκεψη, κάθε εποχή του χρόνου, υπάρχει πάντα κάτι συναρπαστικό να κάνεις, πάντα κάτι ιδιαίτερο να δεις. 

Διαβάστε Περισσότερα

Είναι ένας μοναδικός προορισμός, με τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων. Σκέψου κάτι, ό,τι περνάει από το μυαλό σου, και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι να πεις «Ιωάννινα». Λοιπόν, από που ξεκινάμε;

Χειμώνας με ...ζεστή διάθεση

Στα Ιωάννινα, το μάτι σου χορταίνει εικόνες, ταξιδεύει, ξεκουράζεται με ένα δημιουργικό τρόπο. Η πόλη, η λίμνη, το νησί, τα βουνά, όλα αποτελούν μέρος ενός μοναδικού τοπίου, όλα συνθέτουν μία οπτική πανδαισία. Κυριαρχεί το μπλε κάθε απόχρωσης, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα χρώματα υστερούν σημαντικά. Ειδικά η θέα της λίμνης Παμβώτιδας είναι συγκλονιστική. Το γαλάζιο της γίνεται ένα με το μπλε του ουρανού. Δεν είναι ευδιάκριτο πού τελειώνει η λίμνη και πού αρχίζει ο ουρανός. Πρόσθεσε σε αυτό και τον αντικατοπτρισμό των γύρω βουνών στη λίμνη και έχεις μία παραμυθένια εικόνα βγαλμένη περισσότερο από τη φαντασία, παρά από την πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερα

Η άνοιξη των χρωμάτων

Η άνοιξη δίνει μια διαφορετική νότα στα Ιωάννινα. Το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον φτάνει στην απόλυτη ακμή του. Μοσχομυριστά λουλούδια και ανθισμένα δέντρα μετατρέπουν την περιοχή σε ένα ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Με τα χιόνια να έχουν λιώσει στα βουνά και τα ποτάμια να έχουν άφθονο νερό, οι βόλτες στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου είναι μοναδικές και το πέρασμα από τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια αξέχαστο. Ο ήλιος παιχνιδίζει ανάμεσα στα σύννεφα και στα θεόρατα δέντρα. Παντού γύρω σου η φύση γιορτάζει με μία πανδαισία χρωμάτων, οσμών και ήχων.

Δείτε περισσότερα

Ονειρικό καλοκαίρι

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσει μία καλοκαιρινή ημέρα από ένα πρωινό περπάτημα δίπλα στη λίμνη. Τα Ιωάννινα δεν είναι ο συνηθισμένος μεσογειακός προορισμός με τις ψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Το υψόμετρο της πόλης, τα βουνά που περιτριγυρίζουν την κοιλάδα και το νερά των βουνών δημιουργούν ένα δροσερότερο μικροκλίμα. Απόλαυσε ένα καφέ ή ένα τσάι βοτάνων σε ένα από τα καφέ της πόλης, πριν συνεχίσεις τη βόλτα στα στενά της και στο Κάστρο.

Δείτε περισσότερα

Μελαγχολικό, υπέροχο φθινόπωρο

Αν υπάρχει μία εποχή που χαρακτηρίζει απόλυτα τα Ιωάννινα γιατί ενισχύει το μυστηριακό χαρακτήρα της πόλης, αυτή είναι το φθινόπωρο. Η βροχή με την ομίχλη στην περιοχή της λίμνης, σε συνδυασμό με το παχύ χαλί των πεσμένων φύλλων, μετατρέπουν τα Ιωάννινα σε πόλη βγαλμένη από άλλη εποχή. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι, το χρυσό, το πορτοκαλί και το βυσσινί. Κι αν είναι αυτή η πανέμορφη εικόνα κυρίαρχη μέσα στην πόλη, φαντάσου το τοπίο στα βουνά. Ετοίμασε βαλίτσες λοιπόν. Όποια εποχή και αν βρεθείς στα Ιωάννινα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε μαγέψουν...

Δείτε περισσότερα