Ονειρικό καλοκαίρι

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσει μία καλοκαιρινή ημέρα από ένα πρωινό περπάτημα δίπλα στη λίμνη. Τα Ιωάννινα δεν είναι ο συνηθισμένος μεσογειακός προορισμός με τις ψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Το υψόμετρο της πόλης, τα βουνά που περιτριγυρίζουν την κοιλάδα και το νερά των βουνών δημιουργούν ένα δροσερότερο μικροκλίμα. Απόλαυσε ένα καφέ ή ένα τσάι βοτάνων σε ένα από τα καφέ της πόλης, πριν συνεχίσεις τη βόλτα στα στενά της και στο Κάστρο.

Ονειρικό καλοκαίρι

Η δροσιά της λίμνης

Το μεσημέρι, παίρνεις το καραβάκι για το γραφικό νησάκι της λίμνης, όπου θα απολαύσεις παραδοσιακούς μεζέδες και σπεσιαλιτέ της λίμνης. Θα περπατήσεις στα παλιά μονοπάτια μέσα στο πευκοδάσος που …ενώνουν τα μοναστήρια, θα επισκεφθείς το Μουσείο του Αλή Πασά & Επαναστατικής Περιόδου, θα θαυμάσεις την αρχιτεκτονική των γραφικών σπιτιών, θα αγοράσεις αναμνηστικά και θα διασχίσεις ξανά τη λίμνη προς την πόλη. Στη ζέστη του μεσημεριού, οι πισίνες των μεγάλων ξενοδοχείων της πόλης προσφέρονται για βουτιές, ηλιοθεραπεία και δροσιστικά ποτά!

Χορεύοντας στο φεγγαρόφωτο

Καθώς σουρουπώνει, ένας γιαννιώτικος μπακλαβάς γίνεται η πιο αυθεντική γεύση της ημέρας και μας ετοιμάζει για το βράδυ -ένα εξαίρετο κρασί κάτω από το φως του φεγγαριού στις γαλήνιες όχθες της λίμνης ή ένα ποτό με δυνατή μουσική κάπου ανάμεσα στα νεοκλασικά κτίρια και τις εμπορικές στοές της αγοράς. Οι επιλογές είναι πραγματικά αναρίθμητες σε μία πόλη ανοιχτόκαρδων ανθρώπων και φοιτητών.

Κλείσε τα μάτια και θυμήσου τι κάναμε τα τελευταία πέντε λεπτά που διαβάζεις. Κι έμεινες στα Ιωάννινα μόλις μία μέρα!

Δείτε επίσης

Μελαγχολικό, υπέροχο φθινόπωρο

Μελαγχολικό, υπέροχο φθινόπωρο

Η άνοιξη των χρωμάτων

Η άνοιξη των χρωμάτων

Χειμώνας με ...ζεστή διάθεση

Χειμώνας με ...ζεστή διάθεση