Χειμώνας με ...ζεστή διάθεση

Στα Ιωάννινα, το μάτι σου χορταίνει εικόνες, ταξιδεύει, ξεκουράζεται με ένα δημιουργικό τρόπο. Η πόλη, η λίμνη, το νησί, τα βουνά, όλα αποτελούν μέρος ενός μοναδικού τοπίου, όλα συνθέτουν μία οπτική πανδαισία. Κυριαρχεί το μπλε κάθε απόχρωσης, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα χρώματα υστερούν σημαντικά. Ειδικά η θέα της λίμνης Παμβώτιδας είναι συγκλονιστική. Το γαλάζιο της γίνεται ένα με το μπλε του ουρανού. Δεν είναι ευδιάκριτο πού τελειώνει η λίμνη και πού αρχίζει ο ουρανός. Πρόσθεσε σε αυτό και τον αντικατοπτρισμό των γύρω βουνών στη λίμνη και έχεις μία παραμυθένια εικόνα βγαλμένη περισσότερο από τη φαντασία, παρά από την πραγματικότητα.

Χειμώνας με ...ζεστή διάθεση

Το χειμώνα, πίνεις ένα ζεστό καφέ σε ένα παραδοσιακό καφενείο στο κάστρο ή απολαμβάνεις ένα μεζέ σε ένα γραφικό ταβερνάκι δίπλα στη λίμνη, αγναντεύοντας τα βουνά που την περιβάλλουν. Καλά ντυμένος και έτοιμος για βόλτα στους πλακόστρωτους πεζοδρόμους της πόλης, στο κάστρο, στην πλούσια αγορά των Ιωαννίνων, στα μαγαζιά των αργυροχρυσοχόων, στα μουσεία... θα δυσκολευτείς να μοιράσεις το χρόνο σου, αλλά τίποτε δεν σε βιάζει -η όμορφη πόλη σε χαλαρώνει με τους ρυθμούς της.

Σε απόσταση 15 λεπτών, είναι το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη για μια παραστατική αναδρομή στην ιστορία του τόπου. Το ίδιο κοντά, αλλά για ένα ταξίδι στα βάθη του γεωλογικού χρόνου, είναι το σπήλαιο του Περάματος.

Στο νησί ή στα καλά εστιατόρια στην πόλη και στους κοντινούς οικισμούς, δοκιμάζεις κορυφαία τοπικά κρασιά, καθώς περνάς από τα βατραχοπόδαρα και το χέλι στα εκλεκτά κρέατα και τα τυριά της Ηπείρου.

Αργά το βράδυ πια, με ένα ποτό στα μπαράκια, η ζωντάνια της πόλης σού φαίνεται απίστευτη. Κι ας κάνει κρύο έξω.

Δείτε επίσης

Μελαγχολικό, υπέροχο φθινόπωρο

Μελαγχολικό, υπέροχο φθινόπωρο

Ονειρικό καλοκαίρι

Ονειρικό καλοκαίρι

Η άνοιξη των χρωμάτων

Η άνοιξη των χρωμάτων