Διασκέδαση-ψυχαγωγία

Σε μία ερωτεύσιμη πόλη, που έχει ταυτιστεί με το σύνθημα «Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως», ποτέ δεν λείπουν οι αφορμές για γλέντια και ξεφαντώματα. Διαφορετικά ρεύματα έκφρασης συναντιούνται στο σταυροδρόμι της χαράς και του κεφιού και πλάθουν αξέχαστες στιγμές ευφροσύνης. Ακροάματα και θεάματα αναμειγνύονται με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του τοπίου, επιφέροντας πλημμύρα συναισθημάτων πνευματικής ανάτασης.

Διαβάστε Περισσότερα

Μουσικοί δρόμοι της Δύσης και της Ανατολής ζυμώνονται με τους παραδοσιακούς ρυθμούς και δημιουργούν πολυδιάστατα σκιρτήματα ψυχαγωγικής ευφορίας. Το πρόγραμμα μίας συνηθισμένης περιπλάνησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θεατρικές παραστάσεις, «μουσική του δρόμου», προβολή κινηματογραφιών ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτών ή χαρακτικών και παρουσιάσεις βιβλίων. Και φυσικά, πριν και μετά, ο χρόνος προσφέρεται για μία …εξαντλητική περιήγηση στις καφετέριες, τα μπαράκια, τα εστιατόρια, τις ταβέρνες, τα μεζεδοπωλεία, τα τσιπουράδικα, τις μπυραρίες ή τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της πόλης.

Ανάλογα με την περίοδο όμως, ενσκήπτουν και πολλές αναπάντεχες ευχάριστες εκπλήξεις…Και αυτές οι εμπειρίες είναι οι πιο συναρπαστικές!           

Αποκριάτικες τζαμάλες

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, ξεχωρίζει το άναμμα της φωτιάς σε κάθε συνοικία, που λέγεται τζαμάλα. Οι συνοικίες, ανταγωνίζονται ποια έχει τη μεγαλύτερη φωτιά, γύρω από την οποία χορεύουν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Δείτε περισσότερα

Νυχτερινή ζωή

Στο σουρούπωμα, οι όψεις των περιπατητών στα δρομάκια της πόλης αλλάζουν. Οι νεανικές παρέες αυξάνονται και οι συζητήσεις και τα γέλια τους επισκιάζουν κάθε τι άλλο στο διάβα τους. Και καθώς τα φώτα ανάβουν το ένα μετά το άλλο, το  βάδισμα γίνεται επιλεκτικά πιο αργό, και όλοι, μικρότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, σπεύδουν να διεκδικήσουν το δικό τους χωροχρόνο στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Ανάλογα με τα γούστα, τις διαθέσεις και τις αντοχές τους. Για όλους …έχει μία μαγευτική, ερωτική πόλη όπως τα Ιωάννινα, με τη μυστηριώδη ιστορική αύρα της, τις σύγχρονες υποδομές και τις ποικίλες επιλογές και προτάσεις.

Δείτε περισσότερα

Η καλύτερη φοιτητική ζωή

Το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων είναι από τα πιο ελκυστικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, γιατί το επίπεδο των σπουδών είναι υψηλής ποιότητας και γιατί, απλά, είναι ευχάριστο να σπουδάζεις στα Ιωάννινα! Η πόλη είναι αρκετά μεγάλη για να προσφέρει πλούσιες επιλογές και αρκετά μικρή για να γίνει σπίτι σου. Οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές, οι παρέες εύκολες και γεμάτες ζωντάνια, η διασκέδαση προσιτή και τόσο ποικίλη, τα στέκια αλλάζουν κάθε λίγους μήνες...

Δείτε περισσότερα

Μουσική και χορός

Ο χορός και το τραγούδι είναι συνυφασμένα με τη ζωή των κατοίκων στα Ιωάννινα. Γάμοι, βαφτίσεις, γιορτές και, κυρίως, πανηγύρια, αποκτούν ζωή με το τραγούδι και το χορό. Τα δημοτικά τραγούδια ακούγονται παντού κι εκφράζουν, χαρά, λύπη, πόνο, γιορτή. Είναι τραγούδια, του κεφιού, της ξενιτιάς, αλλά και μοιρολόγια.

Δείτε περισσότερα

To Rock στα Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα είναι μία πόλη με έντονη rock κουλτούρα από τη δεκαετια του΄70. Τόσο οι επιρροές από την πανεπιστημιακή κοινότητα, που μετέφερε τη μουσική από τις μεγαλύτερες πόλεις, όσο και ο ελκυστικός «rock» τρόπος ζωής της επανάστασης, της αμφισβήτησης και της ελευθερίας της σκέψης, «επέβαλαν» το Rock στη γιαννιώτικη καθημερινότητα, με μπαρ που παίζανε αποκλειστικά αυτή τη μουσική, αλλά και με αυτοσχέδιες συναυλίες συγκροτημάτων που δειλά κάνανε την εμφάνισή τους. 

Δείτε περισσότερα

Λαϊκή παράδοση - πανηγύρια & γιορτές

Τα Ιωάννινα και οι κοντινές στην πόλη περιοχές είναι ένας τόπος, όπου η διασκέδαση με αφορμή λαϊκές γιορτές και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της παράδοσης, βρίσκουν μια εξαιρετική εφαρμογή, ενώ παράλληλα αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Ιδιαίτερο σημείο της μουσικοχορευτικής παράδοσης των Ιωαννίνων είναι ο τρόπος που αυτή διαμορφώθηκε τους τελευταίους αιώνες αλλά και εξελίχθηκε ως τις μέρες μας.

Δείτε περισσότερα