Νυχτερινή ζωή

Στο σουρούπωμα, οι όψεις των περιπατητών στα δρομάκια της πόλης αλλάζουν. Οι νεανικές παρέες αυξάνονται και οι συζητήσεις και τα γέλια τους επισκιάζουν κάθε τι άλλο στο διάβα τους. Και καθώς τα φώτα ανάβουν το ένα μετά το άλλο, το  βάδισμα γίνεται επιλεκτικά πιο αργό, και όλοι, μικρότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, σπεύδουν να διεκδικήσουν το δικό τους χωροχρόνο στη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Ανάλογα με τα γούστα, τις διαθέσεις και τις αντοχές τους. Για όλους …έχει μία μαγευτική, ερωτική πόλη όπως τα Ιωάννινα, με τη μυστηριώδη ιστορική αύρα της, τις σύγχρονες υποδομές και τις ποικίλες επιλογές και προτάσεις.

Νυχτερινή ζωή

Ένα απολαυστικό δείπνο στα παραδοσιακά εστιατόρια και ταβέρνες (με ή χωρίς «ζωντανή» μουσική), ένα καλό κρασί, μία μπύρα ή ένα-δυό πιο βαριά ποτά σε κάποιο μπαράκι. Τσίπουρο, με εκλεκτά ντόπια εδέσματα στα παραδοσιακά τσιπουράδικα, ένα γιαννιώτικο μπακλαβά ή κάποιο άλλο γλυκό στα φημισμένα ζαχαροπλαστεία, μία αχνιστή, λαχταριστή,  μπουγάτσα. Με τυρί ή κρέμα. Μουσική και χορό σε νυχτερινά κέντρα. 

Με θέα τη λίμνη ή χωρίς. Στα γραφικά σοκάκια του Κάστρου, το ιστορικό κέντρο, σε πολυσύχναστο ή απόμερο πεζόδρομο στην «καρδιά» της πόλης ή σε κάποια περιφερειακή «κρυφή γωνιά» της, στην «καινούργια αγορά» ή στο Νησί. 

Φαγητό, ποτό και προορισμοί αναψυχής, ό,τι κι αν ψάχνεις, χωρίς να διανύσεις μεγάλη απόσταση. Χωρίς να ταλαιπωρηθείς στο παρκάρισμα. Αφήνεις το όχημά σου σε κάποιο parking, κατεβαίνεις από το λεωφορείο ή το ταξί και …όλα είναι μπροστά στα πόδια σου! Αξέχαστες γεύσεις, μυρωδιές, μελωδικοί ήχοι. 

Όσο διαρκεί η νύχτα, όλα τα προλαβαίνουμε…Άλλωστε, το μάθαμε πια. Δύσκολο να …κοιμηθεί μία πόλη με περισσότερους από 21.000 φοιτητές!

Δείτε επίσης

Λαϊκή παράδοση - πανηγύρια & γιορτές

Λαϊκή παράδοση - πανηγύρια & γιορτές

To Rock στα Ιωάννινα

To Rock στα Ιωάννινα

Μουσική και χορός

Μουσική και χορός

Η καλύτερη φοιτητική ζωή

Η καλύτερη φοιτητική ζωή