Αλεξίπτωτο πλαγιάς/παραπέντε

Η πόλη των Ιωαννίνων φιλοδοξεί να μετατραπεί σε μητρόπολη του αεραθλητισμού, αφού διαθέτει ιδανική εδαφική μορφολογία για οργανωμένες πτήσεις και αεραθλήματα επιδόσεων. Ως πίστα απογείωσης χρησιμοποιείται η κορυφή του Μιτσικελίου, του βουνού που δεσπόζει επιβλητικά πάνω από την πόλη και τη λίμνη Παμβώτιδα.

Αλεξίπτωτο πλαγιάς/παραπέντε

Τον Οκτώβριο του 2016, διεξήχθη το 1ο Ioannina Airsports Festival, ως επακόλουθη συνέχεια της εκδήλωσης «πετάμε πάνω από τα Γιάννενα» που πραγματοποιήθηκε το 2015.

Αθλητές- πιλότοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας κάνουν πτήσεις αλλά και επίδειξη δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς (αιωρόπτερα), μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης.

Επίσης, στο λόφο του Προφήτη Ηλία, πάνω από την Κόνιτσα, στα 1.071μ., υπάρχει διαμορφωμένη πίστα απογείωσης για αλεξίπτωτο πλαγιάς, γνωστό κι ως παραπέντε. Στο σημείο, έχουν πραγματοποιηθεί και αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου. Η θέα στον κάμπο της Κόνιτσας είναι φανταστική. Το σημείο είναι προσβάσιμο με ασφαλτοστρωμένο δρόμο 2.5 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης

Παρατήρηση πουλιών στη λίμνη

Παρατήρηση πουλιών στη λίμνη

Ο γύρος της λίμνης

Ο γύρος της λίμνης

Περπάτημα και ποδήλατο

Περπάτημα και ποδήλατο

Χαλαρωτικοί περίπατοι

Χαλαρωτικοί περίπατοι