Τα Ιωάννινα «παρουσιάστηκαν» στο Λονδίνο

Τελευταία Νέα | 09 - 11 - 2021

Τα Ιωάννινα «παρουσιάστηκαν» στο Λονδίνο

Στην παγκόσμια έκθεση τουρισμού του Λονδίνου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, συμμετείχε ο δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού.

Η έκθεση είχε μεγάλη συμμετοχή, καθώς έπειτα από ένα χρόνο παύσης λόγω της παγκόσμιας πανδημίας, η παγκόσμια τουριστική κοινότητα συγκεντρώθηκε στην Βρετανική πρωτεύουσα με πρωταγωνιστές τους μεγάλους tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία που βρέθηκαν εκεί για να κλείσουν νέες συμφωνίες και να ανανεώσουν τις συνεργασίες τους.  Ο δήμος Ιωαννιτών, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο τουρισμού Γιώργο Λώλη και εκπρόσωπο από την Wise Ram SA, εταιρεία συμβούλων τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών. Μεταξύ των συναντήσεων, ο κ. Λώλης πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπρόσωπο του διεθνούς tour operator TUI Group, καθώς και το μεγάλο γραφείο εξερχόμενου τουρισμού από την Ρουμανία, με έδρα το Βουκουρέστι, Travis Tourism

Ακόμη, οι εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών συναντήθηκαν με την Marketing Manager της Cyprus Airways Κική Χάιντα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ Ιωαννίνων και Κύπρου. Η κ. Χάιντα εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διερεύνηση σύνδεσης μεταξύ των Ιωαννίνων με την Κύπρο, κάτι που θα προσδιοριστεί τη νέα χρονιά που θα αναλάβει η νέα διοίκηση στην κυπριακή αεροπορική εταιρεία.

Ο κ. Λώλης συνομίλησε με τον Γ.Γ γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη καθώς και με τον νέο Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε εκτενής ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες προβολής των Ιωαννίνων και τόσο ο κ. Φραγκάκης όσο και ο κ. Κικίλιας επικρότησαν την πρόθεση του δήμο Ιωαννιτών για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού στον προορισμό και την ίδρυση Γραφείου Προσέλκυσης Συνέδρων και Επισκεπτών στα Ιωάννινα.

Αξιοσημείωτη είναι και η συνάντηση του κ. Λώλη με τη νέα διευθύντρια του ΕΟΤ Ελένη Σκαρβέλη, με την οποία συζητήθηκαν τρόποι προβολής των Ιωαννίνων και οι δυνατότητες για τη διοργάνωση επισκέψεων εξοικείωσης τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσο...

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τ...

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρ...

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia...