Επίσκεψη δημοσιογράφων από την Κύπρο για την τουριστική προβολή της πόλης των Ιωαννίνων

Τελευταία Νέα | 12 - 04 - 2022

Επίσκεψη δημοσιογράφων από την Κύπρο για την τουριστική προβολή της πόλης των Ιωαννίνων

Την πόλη των Ιωαννίνων επισκέφθηκαν πέντε δημοσιογράφοι από μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού «Οι Ελληνικές Πόλεις των Λιμνών» που συντόνισε το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κύπρου.

Η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της Διπλωματίας των Πόλεων που είχε οργανώσει ο δήμος στη Λευκωσία τον Νοέμβριο του 2021 για την τουριστική εξωστρέφεια και την προβολή της πόλης. Το γραφείο του ΕΟΤ Κύπρου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση και συνέβαλε, μέσω του εκπροσώπου του Πέτρου Σαγάνα, στην προσπάθεια για την ανάδειξη των Ιωαννίνων ως ελκυστικού προορισμού προτίμησης στους Κύπριους τουρίστες.

Το πρόγραμμα περιείχε ξεναγήσεις, στο νέο αστικό περιβάλλον, την καστροπολιτεία και το νησί, αλλά και «γνωριμία» με την παραδοσιακή τέχνη της αργυροτεχνίας μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας στο ΚΕΠΑΒΙ. Επίσης, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν γαστρονομικές εμπειρίες της πόλης, σε εργαστήρια, παρασκευής κασόπιτας, σιροπιαστών γλυκών και του «γιαννιώτικου», καθώς και να γευτούν κοκτέιλ από παλαιωμένο απόσταγμα τσίπουρου της περιοχής μας. Ακόμη, ενημερώθηκαν από το δήμαρχο Μωϋσή Ελισάφ και τον και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη για τις επόμενες ενέργειες εξωστρέφειας που σχεδιάζει ο δήμος και για τις κινήσεις ενίσχυσης της διασύνδεσης μεταξύ των δύο προορισμών.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρίας Aegean Airlines, ενώ την επιμέλεια και υποδοχή των προσκεκλημένων ανέλαβε η  εταιρεία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης του δήμου, Wise Ram.

Διαβάστε επίσης

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται πιό στενά με πρώτο στόχο τη διασύνδεση του «Β. Πύρρος» με την Γερμανία

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται π...

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταιν...

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη και οικονομικη αναπτυξη των Ιωαννινων

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη ...

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωαννιτων στη Διεθνη Εκθεση Τουρισμου «Τravel Expo» στην Κυπρο

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωα...