Παρουσίαση της πόλης των Ιωαννίνων στα Τίρανα

Τελευταία Νέα | 23 - 05 - 2022

Παρουσίαση της πόλης των Ιωαννίνων στα Τίρανα

Σε εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators της Αλβανίας παρουσιάστηκε ο προορισμός «Ιωάννινα», στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της «Διπλωματίας Προορισμών» που αναλαμβάνει η εταιρία συμβούλων τουριστικής ανάπτυξης Wise Ram SA.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της αλβανικής πρωτεύουσας, ξενοδόχοι από την πόλη μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε προκαθορισμένες συναντήσεις-Β2Β meetings με επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα.

Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του δήμου Ιωαννιτών, του ΕΟΤ, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, αλλά και της αεροπορικής εταιρείας  Aegean Airlines και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, καθώς, μαζί με το τουριστικό προϊόν της πόλης των Ιωαννίνων, παρουσιάστηκε και ο προορισμός της συμπρωτεύουσας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Σοφία Φιλιππίδου.

Εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών, στην αποστολή συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεώργιος Λώλης και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού του δήμου Αιμίλιος Νέος.

H χώρα μας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για την τουριστική αγορά της Αλβανίας, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με έρευνες, οι Αλβανοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα καθ ΄όλη της διάρκεια του χρόνου, για διακοπές, αλλά και για άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με το δήμαρχο Αυλώνας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό

Συνάντηση με το δήμαρχο Αυλώνας για τ...

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται πιό στενά με πρώτο στόχο τη διασύνδεση του «Β. Πύρρος» με την Γερμανία

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται π...

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταιν...

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη και οικονομικη αναπτυξη των Ιωαννινων

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη ...