Παρουσίαση των Ιωαννίνων στο Βουκουρέστι

Τελευταία Νέα | 14 - 12 - 2022

Παρουσίαση των Ιωαννίνων στο Βουκουρέστι

Σε  εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και tour operators της Ρουμανίας παρουσιάστηκε ο προορισμός των Ιωαννίνων στο πλαίσιο της «Διπλωματίας Πόλεων» που υλοποιεί ο Δήμος.

Επαγγελματίες του τουρισμού από το Βουκουρέστι και τα Ιωάννινα, παρευρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της ρουμανικής πρωτεύουσας όπου είχαν την ευκαιρία εκτενούς ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για διεύρυνση της συνεργασίας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό o Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Α’ και Επικεφαλής του Οικονομικού & Εμπορικού Τμήματος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι Παντελής Γιαννούλης και ο Πρόεδρος του  Ελληνο-Ρουμανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου Χριστόδουλος Σεφέρης. Παραβρέθηκαν ακόμη ο Γενικός  Σύμβουλος Επικοινωνίας από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Βουκουρεστίου Νικόλαος Βλαχάκης Νικόλαος και η Διευθύντρια του Ελληνορουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Anamaria Diaconescu.

Εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών, στην αποστολή συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεώργιος Λώλης, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους, μαζί με ξενοδόχους και εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων. Ακολούθησε η παρουσίαση του προορισμού για τον οποίο οι Ρουμάνοι επαγγελματίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα Ιωάννινα είναι ένας τόπος τον οποίο τώρα ανακαλύπτουν και εντάσσουν στα ταξιδιωτικά τους προγράμματα. Στη συνέχεια της παρουσίασης ακολούθησαν B2B meetings, επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και επαγγελματική ανταλλαγή μεταξύ των Ρουμάνων και των Ελλήνων συμμετεχόντων.

H χώρα μας αποτελεί ανερχόμενο προορισμό για την τουριστική αγορά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με έρευνες, οι Ρουμάνοι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα καθ ΄όλη της διάρκεια του χρόνου, για διακοπές, αλλά και για άλλες δραστηριότητες. Τα Ιωάννινα και η ευρύτερη περιοχή διεκδικούν δυναμικά πια ένα κομμάτι από αυτήν την ανερχόμενη αγορά.

Μετά την εκδήλωση έγινε ξενάγηση στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας την οποία πρόσφερε το Ελληνο-ρουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στους Έλληνες προσκεκλημένους.

Διαβάστε επίσης

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» ο προορισμός «Ιωάννινα»

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxen...

66.365 επισκέπτες στο Σπήλαιο Περάματος από την αρχή της χρονιάς έως το τέλος Οκτωβρίου

66.365 επισκέπτες στο Σπήλαιο Περάματ...

Απευθείας αεροπορικές πτήσεις Τελ Αβίβ-Ιωάννινα από τον Μάϊο

Απευθείας αεροπορικές πτήσεις Τελ Αβί...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στη...