Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Ιωαννίνων στην Κύπρο

Τελευταία Νέα | 17 - 11 - 2021

Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Ιωαννίνων στην Κύπρο

Στην Κύπρο ταξίδεψε η «Διπλωματία των πόλεων», μια δράση του  δήμου Ιωαννιτών για την τουριστική προώθηση και προβολή της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Στόχος ήταν η προώθηση των Ιωαννίνων στην κυπριακή αγορά ως προορισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο. 

Στην  αποστολή του δήμου,  επικεφαλής της οποίας ήταν  ο δήμαρχος  Μωυσής Ελισάφ, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ξενοδοχείων της πόλης και τουριστικών γραφείων.

Τη σχετική εκδήλωση  που έγινε στη Λευκωσία, παρακολούθησαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από τη Μεγαλόνησο. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Έλληνας Πρέσβης στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου. Παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στην Κύπρο Πέτρος Σαγάνας και ο  Ιωσήφ President of Cyprus - Greece Business Association. 

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε, μεταξύ άλλων, πως τα Ιωάννινα αποτελούν ένα μητροπολιτικό κέντρο που προσφέρει γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε όλη την Ήπειρο. Στόχος του δήμου είναι να αναδείξει τον πολλαπλό τουριστικό ρόλο της πόλης.

Τα Γιάννενα, όπως είπε, μπορούν να αποτελέσουν:

  • αναδυόμενο κέντρο τουρισμού  365 ημέρες τον χρόνο,
  • τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
  • πόλη διοργάνωσης σημαντικών  πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων γεγονότων
  • κέντρο θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής
  • μητροπολιτικό κόμβο εναλλακτικών δραστηριοτήτων για την ευρύτερη ηπειρωτική ενδοχώρα με τον απίστευτο φυσικό πλούτο της,  πέρα από το μεγάλο ιστορικό απόθεμά της και τις δυνατότητες παροχής ποιοτικών τουριστικών εμπειριών που προσφέρει».

«Η πόλη μας», είπε ο κ. Ελισάφ «προσφέρει υψηλής, μεσαίας και μπουτίκ δυνατότητες φιλοξενίας, ενώ η γαστρονομία της είναι ξεχωριστή με πλήρη αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων που χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους ποιότητα.

Στη συνέχεια, ο Αιμίλιος Νέος, στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού του δήμου, παρουσίασε την πόλη των Ιωαννίνων μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, δίνοντας έμφαση σε όλες τις θεματικές μορφές  τουρισμού, τις ξενοδοχειακές υποδομές και τη γαστρονομία της.

Ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,  Βασίλειος Βασιλείου, παρουσίασε την οικονομική και εμπορική διάρθρωση της πόλης, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη και την προσβασιμότητα της περιοχής.

Ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (B2B) μεταξύ επαγγελματιών από τα Ιωάννινα και την Κύπρο. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 45 B2B συναντήσεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για περαιτέρω δικτύωση.

Κοινή πεποίθηση όλων όσων συμμετείχαν, είναι πως το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι έντονο και σύντομα θα αποτυπωθεί σε περισσότερα «πακέτα» για τα Γιάννενα  στα προγράμματα των κυπριακών  τουριστικών γραφείων.

Ο δήμαρχος συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου, Θεοφάνη Τρύφωνος, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους περαιτέρω συνεργασίας. Επίσης, ο κ. Ελισάφ είχε συναντήσεις με τους δημάρχους, Στροβόλου, Λεμεσού και Αγίας Νάπας, ενώ έδωσε συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσο...

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τ...

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρ...

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia...