Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Τελευταία Νέα | 16 - 11 - 2023

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Το «παρών» στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έδωσε και φέτος ο δήμος Ιωαννιτών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της, τα στελέχη του δήμου παρουσίασαν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της πόλης των Ιωαννίνων, με έμφαση στην ανάδειξη της περιοχής ως ελκυστικού προορισμού 365 ημερών, για κάθε προτίμηση και ηλικία. Ως Μητροπολιτικού πόλου αναψυχής, με ποικίλες δυνατότητες εναλλακτικών δραστηριοτήτων και εμπειριών (πολιτιστικές, αθλητικές, διασκέδασης και επαφής με τη φύση). 

Παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και τη διεθνή τουριστική αγορά, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πόλη των θρύλων και της νεανικής φρεσκάδας. Για τα αξιοθέατα, την πολυπολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τη σημερινή φυσιογνωμία και τις σύγχρονες υποδομές της.

Επίσης, το περίπτερο του δήμου επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο δήμος, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Ελένη Μπασογιάννη και τον Αιμίλιο Νέο.

Διαβάστε επίσης

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται πιό στενά με πρώτο στόχο τη διασύνδεση του «Β. Πύρρος» με την Γερμανία

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται π...

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταιν...

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη και οικονομικη αναπτυξη των Ιωαννινων

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη ...

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωαννιτων στη Διεθνη Εκθεση Τουρισμου «Τravel Expo» στην Κυπρο

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωα...