Με νέους τουριστικούς οδηγούς και χάρτες η πόλη μας στην αφετηρία της τουριστικής ανάκαμψης

Τελευταία Νέα | 08 - 05 - 2021

Με νέους τουριστικούς οδηγούς και χάρτες η πόλη μας στην αφετηρία της τουριστικής ανάκαμψης

Με εύχρηστους ταξιδιωτικούς οδηγούς (ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες), προσαρμοσμένους στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής, για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της πόλης μας και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επισκεπτών-τουριστών στην περιήγηση, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, ενισχύει την επικοινωνιακή υποδομή του το Γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου Ιωαννιτών.

Τα φυλλάδια και οι χάρτες, σχεδιάστηκαν σε μικρό σχήμα (βιβλιαράκια «τσέπης») για πιο πρακτική χρήση και, σε πρώτη φάση, έχουν τυπωθεί σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά). Διατίθενται δε, όχι μόνο σε έντυπη μορφή, αλλά και σε ψηφιακή, μέσω της ιστοσελίδας www.travelioannina.com και των social media που διαθέτει το Γραφείο τουριστικής προβολής (Facebook,Twitter, Instagram κ.α.)., με την προϋπόθεση της τήρησης των Αρχών περί προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων και της αναφοράς στην πηγή προέλευσης. Ο νέος τουριστικός οδηγός περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης των Ιωαννίνων, με τους ποικίλους προορισμούς, την πλούσια ιστορία και λαϊκή παράδοση, αλλά και τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα φυσικής ομορφιάς. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση στους εν δυνάμει επισκέπτες (τουρίστες ή εκδρομείς) για τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία (ιστορικά, θρησκευτικά και φυσικά), τα μουσεία, τα κτίρια αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και τις υπόλοιπες διαθέσιμες διαδρομές για προσωπικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς (αναψυχής, δουλειάς κ.α.).

Στον αρκούντως κατατοπιστικό τουριστικό χάρτη, οι επισκέπτες μπορούν να αναζητούν σαφείς οδηγίες για να προσεγγίσουν οποιαδήποτε σημείο τουριστικής σπουδαιότητας  στην πόλη επιλέξουν, εύκολα και χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο. Με την ασφαλή καθοδήγησή του, έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν, διατηρώντας πάντα τον προσανατολισμό τους, στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου, την παλαιά και τη νέα αγορά, σε ειδυλλιακές γωνιές χαλάρωσης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας, σε «ξεχασμένες» γειτονιές αυθεντικής γιαννιώτικης απλότητας. Να «ανακαλύψουν» γνωστές και άγνωστες διαδρομές απολαυστικού περιπάτου ή να εντοπίσουν τους σταθμούς μέσων μεταφοράς-μετακίνησης (αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμιο), καθώς και τους χώρους parking.

Παράλληλα, στο χάρτη περιέχονται όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα, ώστε οι τουρίστες-ταξιδιώτες να είναι εφοδιασμένοι με κάθε απαραίτητη πληροφορία και προετοιμασμένοι για να χαρούν κάθε λεπτό του ταξιδιού τους.

Διαβάστε επίσης

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πό...

Αλλαγή ημερομηνίας στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων του δήμου Ιωαννιτών

Αλλαγή ημερομηνίας στο πρόγραμμα δωρε...

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πόλη από το δήμο Ιωαννιτών

Νέος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στην πό...

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκωσίας ο δήμος Ιωαννιτών

Στην 24η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Λευκ...