Επίσκεψη Γερμανών εκπρόσωπων Μέσης Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Συμμετοχική Δράση | 13 - 06 - 2024

Επίσκεψη Γερμανών εκπρόσωπων Μέσης Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας  του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας, επισκέφτηκε την πόλη μας αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης,  αποτελούμενο από 3 Γερμανούς καθηγητές  συγκεκριμένα την κα Konstantina Minachili τον κ. Tobias Hollborn και τον κ. Ben Alze.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων περιοχών, η ανάπτυξη συνεργασιών και ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων της κάθε περιοχής, η κοινή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και η υιοθέτηση καλών πρακτικών πάνω σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 10-12 Ιουνίου και περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας  σε 3 Λύκεια των Ιωαννίνων (5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Πρότυπο Λύκειο  Ζωσιμαίας  Σχολής Ιωαννίνων, Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων), έπειτα από επιλογή των Γερμανών εκπροσώπων.

Επίσης, στο πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπονταν και περιήγηση της αντιπροσωπείας στην πόλη των Ιωαννίνων με τη συνοδεία στελεχών του Τμήματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών.

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών εκπαιδευτικών έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις συναντήσεις με τους αντίστοιχούς συναδέλφους, το επίπεδο και την εικόνα των σχολείων που επισκέφτηκαν, ενώ παράλληλα εντυπωσιάστηκαν με την ομορφιά και τη φιλικότητα της πόλης των Ιωαννίνων, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, δηλώνοντας παράλληλα την επιθυμία τους να επιστρέψουν σύντομα ξανά και ως επισκέπτες με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

Διαβάστε επίσης

Ψηφιακή έκθεση Φωτογραφίας από το διαγωνισμό «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον του»

Ψηφιακή έκθεση Φωτογραφίας από το δια...