Στόχος η συνένωση δυνάμεων για το διεθνή συνεδριακό τουρισμό

Τελευταία Νέα | 24 - 03 - 2023

Στόχος η συνένωση δυνάμεων για το διεθνή συνεδριακό τουρισμό

   Η ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για την προσέλκυση σημαντικών διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας, αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια του 12ου ετήσιου HAPCO & DES: «Συναντήσεις στην Ελλάδα: The Game Changer», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Πρόθεση των Γραφείων Προσέλκυσης Συνεδρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (This is Athens-Convention & Visitors και Thessaloniki Convention Bureau ), καθώς και του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists) είναι, να ενταχθούν και άλλες περιοχές στο συμμαχικό σχήμα, ώστε να ισχυροποιηθεί η προοπτική ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions).

  Η πόλη των Ιωαννίνων ανήκει στην κατηγορία των προορισμών που, τα τελευταία χρόνια, εμφανίζει εντυπωσιακή δυναμική σε αυτόν τον τομέα, ενώ, παράλληλα, συγκεντρώνει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για τη «φιλοξενία» μικρότερων επαγγελματικών ταξιδιών και ταξιδιών κινήτρων (Incentive and Corporate). Επιπλέον, προβάλλει ως ιδανικός τόπος για την προώθηση του city break.

  Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεώργιος Λώλης, «η πόλη μας αποτελεί ένα αναδυόμενο κέντρο νέας αστικής εμπειρίας 365 ημερών, ένας  Μητροπολιτικός κόμβος, πολλών επιλογών και ποικίλων εναλλακτικών δραστηριοτήτων, για κάθε γούστο και ηλικία». Ένας ιδανικός προορισμός, πρόσθεσε, με ξεχωριστή γεωγραφική θέση, σπάνια ομορφιά, ιστορικό πλούτο, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, έντονα «ζωντανή» κοινωνική καθημερινότητα, φημισμένη γαστρονομία και αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που μπορούν να προσελκύσουν, όχι μόνο το εγχώριο, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον.

Τεκμηριώνοντας την πεποίθησή του ότι τα Ιωάννινα μπορούν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στην οργάνωση υψηλών προδιαγραφών διεθνών συνεδρίων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, σεμιναρίων, εταιρικών εκδηλώσεων, καθώς και συναντήσεων πολιτισμικών εκφράσεων, ο Γεώργιος Λώλης ανέφερε ότι η πόλη θεωρείται ένας ελκυστικός προορισμός, που διαθέτει τις απαραίτητες συνεδριακές υποδομές (κυρίως σε ξενοδοχεία 5* και 4*), αναπτυγμένη οδική συνδεσιμότητα και, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στις δύο πρώτες θέσεις στο γενικό δείκτη ικανοποίησης των επισκεπτών στα ξενοδοχεία της χώρας. «Θεωρείται από τις πιο ασφαλείς περιοχές, με ένα ισχυρό, αξιόπιστο δίκτυο υγειονομικής περίθαλψης και, παράλληλα, μπορεί να υποστηρίξει ποικίλες εναλλακτικές δραστηριότητες και υπηρεσίες αθλητικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού ενδιαφέροντος και αναψυχής», είπε. Επίσης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων στην πόλη.

  Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για την ενημέρωση των τοπικών εταίρων σχετικά με τη μετατροπή της πόλης σε αναγνωρισμένο προορισμό «φιλοξενίας» διεθνών συνεδρίων, τονίζοντας ότι το στοίχημα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης μπορεί να κερδηθεί με μία συνεπή εξωστρεφή στρατηγική στήριξης πολιτικών και προωθητικών θεσμικών ενεργειών. Τέλος, αναφερόμενος στις «σημαντικότερες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», υπέδειξε την ανάγκη για βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

 

Διαβάστε επίσης

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσο...

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τ...

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρ...

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia...