Επισκέψεις και συνεργασίες του δημάρχου στη Γερμανία

Τελευταία Νέα | 12 - 04 - 2022

Επισκέψεις και συνεργασίες του δημάρχου στη Γερμανία

O Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας της πόλης των Ιωαννίνων πραγματοποιεί επίσκεψη σε πόλεις της Γερμανίας με πρώτο σταθμό την πόλη του Σβέρτε, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Στη συγκεκριμένη πόλη δήμαρχος είναι ο Γιαννιώτης Δημήτρης Αξούργος, ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος στη χώρα. Στη συνάντηση υποδοχής στην οποία παραβρέθηκε και ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ κ. Κοϊνης συζητήθηκαν θέματα ανταλλαγής καλών πρακτικών και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δυο πόλεων σε τομείς, όπως ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, η Καινοτομία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Τελικός στόχος αυτής της ανταλλαγής παραμένει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων στο άμεσο προσεχές μέλλον.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο της πόλης, όπου ο γενικός διευθυντής και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντόρντμουντ ενημέρωσαν την αποστολή από τα Ιωάννινα για θέματα καινοτομίας, προσέλκυσης επενδύσεων και πολιτικών ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων.  Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Τεχνολογικών Πάρκων και των Επιμελητηρίων.

Η αποστολή από τα Ιωάννινα ξεναγήθηκε στη συνέχεια στα μνημεία της εβραϊκής κληρονομιάς του Σβέρτε, ενώ επισκέφθηκε και την εβραϊκή κοινότητα της γειτονικής πόλης Ούννα, όπου και έγινε δεκτή με ιδιαίτερη θέρμη.

Η επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιείται με την ενεργό υποστήριξη της Ελληνο-γερμανικής Συνέλευσης, την οποία και η δημοτική αρχή θερμά ευχαριστεί. 

Διαβάστε επίσης

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσο...

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τ...

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρ...

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia...