Στην τουριστική έκθεση του Ντύσελντορφ ο δήμος Ιωαννιτών

Τελευταία Νέα | 02 - 09 - 2021

Στην τουριστική έκθεση του Ντύσελντορφ ο δήμος Ιωαννιτών

Στην έκθεση «Tour Natur 2021- Caravan Salon» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μία από τις μεγαλύτερες που αφορούν στον εναλλακτικό τουρισμό.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου και είχε την δυνατότητα να προβάλλει την περιοχή μας ως ιδανικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Γιώργο Λώλη επισημάνθηκε ότι τα Γιάννενα αποτελούν ένα μητροπολιτικό κέντρο που προσφέρει γρήγορη κι ασφαλή πρόσβαση σε όλη την Ήπειρο.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει πολλές και διαφορετικές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, να γνωρίσει το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και να απολαύσει τις μοναδικές γεύσεις τοπικών προϊόντων.

Ο αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο του Schwerte Δημήτρη Αξούργο, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τα Γιάννενα και μίλησαν κυρίως για την διαδικασία αδελφοποίησης των δύο πόλεων, θέμα που είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνάντηση του κ. Αξούργου με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα συνεργασίας σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση. 

Ο κ. Λώλης συναντήθηκε με την Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Ντύσελντορφ Φρίντα Γεωργίου από την οποία ζητήθηκε η συμβολή του Προξενείου στην προβολή των Ιωαννίνων και στην απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών.

Το ζήτημα της αεροπορικής σύνδεσης παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών καθώς πέρα από τουριστικούς σκοπούς μπορεί να εξυπηρετήσει και την Ηπειρωτική αποδημία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη συμμετοχή του Δήμου σε διεθνή έκθεση μετά την πολύμηνη εφαρμογή μέτρων λόγω της πανδημίας. Τα μηνύματα που εισέπραξε η αντιπροσωπεία ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα και ενθαρρυντικά από το πλήθος των επισκεπτών.

Διαβάστε επίσης

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσού στον Τουρισμό και για αεροπορική σύνδεση με Λάρνακα

Πιο στενή συνεργασία Ιωαννίνων-Λεμεσο...

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων

Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννιτών με τ...

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου Ιωαννιτών με τον Γιώργο Βέρμπη

Τουρισμός και Πολιτισμός στο επίκεντρ...

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia» η πόλη των Ιωαννίνων

Στη «βιτρίνα» της έκθεσης «Philoxenia...