Παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος» στις 12 Ιουλίου

Εκδηλώσεις | 10 - 07 - 2024

Παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος» στις 12 Ιουλίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 21:00, τη μουσική παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Το 2022, το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» μεταδίδει τις πρώτες του  εικόνες, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, καθώς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην αστρονομία. Αντλώντας έμπνευση από τις εντυπωσιακές εικόνες του διαστήματος, η  μουσική παράσταση «Ad Astra» συνδυάζει νεοκλασική και ηλεκτρονική μουσική, πλαισιωμένη από video installation. Με κομμάτια από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πρωτότυπες συνθέσεις του Πάρη Τσίρτση και με παράλληλη αναφορά στον αείμνηστο, γεννημένο στα  Ιωάννινα, Διονύση Σιμόπουλο, αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, η παράσταση θα «ταξιδέψει» το κοινό στον μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Συντελεστές: Πάρης Τσίρτσης (keyboards/synthesiser), Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι), Κωστής Εμμανουηλίδης (video installation).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών για 12-21 Ιουλίου

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων ...

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Βίκυς Χριστοπούλου

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Βίκυς Χριστ...

Μουσικοθεατρική παράσταση Η Ίτσα του Σάσμα Ή Ο Ανάποδος Χορός

Μουσικοθεατρική παράσταση Η Ίτσα του ...

Συναυλία «συμφωνικό τάνγκο» στις 17 Ιουλίου

Συναυλία «συμφωνικό τάνγκο» στις 17 Ι...