Διεξαγωγή αγώνων δρόμου Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου

Εκδηλώσεις | 16 - 05 - 2024

Διεξαγωγή αγώνων δρόμου Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου

Το πρόγραμμα των αγώνων του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων περιλαμβάνει, 1.000μ, 5.000μ, 10.000μ, αγώνα δρόμου ΑΜΕΑ, καθώς και 21.000μ.

 

Περιγραφή διαδρομής του αγώνα των 10.000μ στις 17:30 το Σάββατο 18 Μαΐου

Εκκίνηση από πλατεία Μαβίλη με ΝΑ κατεύθυνση προς παραλίμνια ζώνη διασχίζοντας τις οδούς Διονυσίου Σκυλοσόφου, Γαριβάλδη, Μετσόβου και Κ. Παπούλια.

Πορεία μπροστά από το ψυχαγωγικό πάρκο “Odeon” είσοδος στον πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο στις γέφυρες και στο ύψος στου γηπέδου την Ανατολής. Αναστροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή των αθλητών. Τερματισμός στην πλατεία Μαβίλη.

 

Περιγραφή διαδρομής του αγώνα των 21.000μ στις 9:30 την Κυριακή 19 Μαΐου

Εκκίνηση πλατεία Μαβίλη με ΝΑ κατεύθυνση, μετά από περίπου 100μ. ακολουθώντας την κυκλική πορεία παράλληλα με τα τείχη του Κάστρου των Ιωαννίνων, επί της οδού Αβέρωφ.

Ακολούθως σε 200μ. στροφή δεξιά, είσοδος στην οδό Κουντουριώτη και στην οδό Γ. Παπανδρέου, για περίπου 2χλμ.Στη συνέχεια πορεία προς τον κόμβο της Λιμνοπούλας, αναστροφή (check-point) και επιστροφή από το αντίθετο ρεύμα της Γ. Παπανδρέου, φτάνοντας έτσι στο 3,7 χλμ. Μπροστά από την εκκίνηση (Πλατεία Μαβίλη).

Συνέχεια σε παραλίμνια ζώνη πλέον και διάσχιση οδών Διονυσίου Σκυλοσόφου, Γαριβάλδη,

Μετσόβου με είσοδο στην Κ. Παπούλια.

Στο 7ο χλμ. πλέον της διαδρομής στροφή σε οδό Στρ. Βογιάνου, στη συνέχεια αριστερά και

διάσχιση διαδοχικά των οδών Νικοπόλεως-Παπαναστασίου-Γ’ Σεπτεμβρίου-Εθνικής Αντιστάσεως με άφιξη στον οικισμό Κατσικά (12ο χλμ.).

Στροφή αριστερά προς τη Μονή Καστρίτσας και στροφή στα 500μ αριστερά προς την 3η γέφυρα του παραλίμνιου.

Από την 3η γέφυρα και ακολουθώντας τον παραλίμνιο πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο με πορεία μπροστά από το ψυχαγωγικό πάρκο “Odeon”. Στη συνέχεια πορεία προς τις οδούς Κ. Παπούλια, τη Γαριβάλδη, τη Δ. Σκυλοσόφου. Τερματισμός στην Πλατεία Μαβίλη.

 

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 Ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα, το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 17:00 και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 9:30 έως το πέρας των αγώνων, στις τοποθεσίες/διαδρομές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων.

Διαβάστε επίσης

Η κωμωδία «Σόδες και Ασπιρίνες» στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ.

Η κωμωδία «Σόδες και Ασπιρίνες» στο υ...

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ιωαννιτών για 12-21 Ιουλίου

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων ...

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Βίκυς Χριστοπούλου

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Βίκυς Χριστ...

Παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος» στις 12 Ιουλίου

Παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύ...