Διαδραστική αίθουσα της Ιστορίας της Τέχνης της Αργυροχοΐας-ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.

Πρωταρχικός σκοπός της δημιουργίας της αίθουσας, που βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, είναι η ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, των υλικών κατασκευής και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται μέσα από πέντε θεματικές ενότητες.

Η προτεινόμενη διαδρομή ξεκινά με την παρακολούθηση ενός βίντεο, το οποίο αφορά στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται, το ασήμι και τον χαλκό, την προέλευση τους, την ιστορία τους και τις διάφορες μορφές τους προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγική διαδικασία.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με την διαδικασία παραγωγής των προϊόντων, τις τεχνικές και τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται.

Στην τρίτη θεματική ενότητα, παρουσιάζεται η χύτευση των προϊόντων (λιώσιμο των πρώτων υλών στο καμίνι και ρίψη του ρευστού υλικού στα ειδικά καλούπια).

Προχωρώντας, οι επισκέπτες στην επόμενη ενότητα εισέρχονται σε διαδραστική αίθουσα όπου μπορούν να δουν από κοντά την διαδικασία του σκαλίσματος των αντικειμένων καθώς και ορισμένα στάδια της διαδικασίας κατασκευής των κοσμημάτων, ενώ είναι σε θέση να δοκιμάσουν μόνοι τους την κατασκευή ενός κοσμήματος από κερί. Το πέμπτο και τελευταίο στάδιο, περιλαμβάνει την ξενάγηση στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.

Πληροφορίες

Πληροφορίες

Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11
Τηλέφωνο: +30 26510-27650
Website: www.kepavi.gr
Ώρες λειτουργίας: Επικοινωνήστε με το παραπάνω τηλέφωνο.

Δείτε επίσης

Θησαυροφυλάκιο

Θησαυροφυλάκιο

Η ξακουστή τέχνη

Η ξακουστή τέχνη