Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

Latest News | 14 - 05 - 2024

Τα Γιάννενα γίνονται σκηνικό για ταινία Bollywood-Ανοίγουν δρόμοι για τουριστική προβολή στην Ινδία

Σκηνικό για ταινία του Bollywood θα αποτελέσουν τα Γιάννενα καθώς Ινδική εταιρία παραγωγής επέλεξε την πόλη μας για να πραγματοποιήσει τα γυρίσματά της τα οποία θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα θα γίνουν κάποιες πρώτες κινηματογραφήσεις τοπίων.

Στα Γιάννενα βρίσκεται ήδη ο υπεύθυνος παραγωγής, Sunny Pariani, ο οποίος είχε συνάντηση με το δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, μετά από πρωτοβουλία των Στάθη Σιούτη και Αχιλλέα Παπαευθυμίου.

Ο κ. Pariani ενημέρωσε το δήμαρχο για την παραγωγή, δήλωσε ενθουσιασμένος από την περιοχή μας, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της χώρας του και των Ιωαννίνων.

«Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο. Ήταν χαρά μου να μάθω περισσότερα για την περιοχή των Ιωαννίνων.

Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός  ότι η εταιρεία παραγωγής επέλεξε τη γοητευτική περιοχή των Ιωαννίνων ως τοποθεσία για το επερχόμενο bollywood έργο της. Αυτή η περιοχή προσφέρει τη μοναδική αισθητική και μια ζωντανή κοινότητα που αναζητούσαμε για αυτό το έργο.

Επιπλέον, η εταιρία μου The Greek Life Inc, η οποία ειδικεύεται στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Προορισμού θα χαρεί ιδιαιτέρως να αναδείξει τη ζωντανή αισθητική, την ιστορία, τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομία των Ιωαννίνων σε ένα ευρύτερο κοινό.

Αυτή η προβολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί σε σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τους κατοίκους της», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Pariani.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος σημείωσε τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά τα Ιωάννινα επιλέγονται από τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές προκειμένου να αποτελέσουν το σκηνικό τους. Η επιλογή αυτή η οποία πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας και φτάνει μέχρι και το Bollywood δεν είναι τυχαία. Τα Γιάννενα με την πλούσια παράδοσή τους, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο τους και τις ανέσεις που προσφέρουν ως ένας σύγχρονος προορισμός αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για την φιλοξενία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συνεργείων, προσφέροντας τις κατάλληλες συνθήκες δουλειάς για ένα άρτιο αποτέλεσμα. Μέσα από τέτοιες παραγωγές ο τόπος μας μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να ‘’ταξιδέψει’’ σε μέρη και χώρες πολύ μακρινές. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Pariani στον οποίο δήλωσα ότι ο δήμος μας θα είναι στο πλευρό του σε ότι χρειαστεί».

Με τον υπεύθυνο παραγωγής συναντήθηκε και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Χρήστος Τάτσης, όπου συζήτησαν τις προοπτικές που ανοίγονται στην περιοχή μας μέσα από αυτή τη συνεργασία.

«Η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά την οποία μπορεί να μην έχουμε μέχρι σήμερα προσεγγίσει, αλλά η επιλογή των Ιωαννίνων για τα γυρίσματα μιας ταινίας του Bollywood ανοίγουν ένα δίαυλο επικοινωνίας που είναι στο χέρι μας να τον διατηρήσουμε ενεργό και να τον χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας, τόσο σε τουριστικό όσο και πολιτιστικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Τάτσης.

Read also

Συνάντηση με το δήμαρχο Αυλώνας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό

Συνάντηση με το δήμαρχο Αυλώνας για τ...

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται πιό στενά με πρώτο στόχο τη διασύνδεση του «Β. Πύρρος» με την Γερμανία

Ιωάννινα και Schwerte συνεργάζονται π...

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη και οικονομικη αναπτυξη των Ιωαννινων

Συνενωση δυναμεων για την τουριστικη ...

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωαννιτων στη Διεθνη Εκθεση Τουρισμου «Τravel Expo» στην Κυπρο

Επιτυχημενη η συμμετοχη του δημου Ιωα...